Indiški vištienos iešmukai jogurto ir žolelių marinate

Mmmm.. kas čia tirpsta burnoje?:) Labai retai gaminu mėsiškus patiekalus, bet jau skanumas ir kvapnumas šios vištytės.. neįtikėtinas!

Reikės:
  • 4 vištienos krūtinėlių (ypač gardžios mažosios, jaunų broileriukų)
  • 100ml natūralaus lieso jogurto
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 3 skiltelių česnako
  • 2a.š šviežio tarkuoto imbiero
  • 2a.š maltų kmynų (kuminų)
  • 1a.š maltos kalendros
  • 0,5a.š čili miltelių ( kas mėgsta aštriau)
  • šviežios mėtos ir kalendros
  • citrinos skiltelės
  1. Vištienos krūtinėlę susipjaustom kąsnio dydžio gabalėliais.
  2. Sumaišom marinatą: jorutą, citrinos sultis, maltus kmynus, kalendras, čili, česnaką ir imbierą (kurį visai šauniai galima irgi "perleisti" per česnako spaudyklę), bei sudedam šviežias kapotas mėtas ir kalendras (neturėjau šviežių, dėjau džiovintas). Gerai išplakam arba sutrinam blenderiu.
  3. Marinatą supilam į vištieną, išmaišom ir paliekam pasimarinuoti 4-6 val, o geriausia per naktį (aš bandžiau kepti ir po pusvalandžio ir po nakties, skirtumo didelio nepajutau, matyt gomurys dar neišlavėjęs:)
  4. Kai mėsytė pasimarinuoja, nupilam jogurtą, veriam ant medinių iešmukų (nebūtinai, galima ir šiaip kepti) ir apkepam 2-3min grilio keptuvėje arba 6-7 min ant grotelių (tik neperkepam!).
  5. Patiekiame su citrinos skiltele, pagardinimui.

Nesu didi mėsos valgytoja, bet mėsa gavosi tokia sultinga ir kvapni, kad tiesiog sutirpo burnoje!

2 komentarai:

  1. Tavo patiekalai tokie nekasdieniški ir konceptualūs, kad aš kiekvieną kartą žaviuosi Tavo įkvėpimu ir drąsa eksperimentuojant! Super! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu, Vilma, taip smagu pasidare po tavo zodziu, tarsi angelas basom kojom per sirdi butu perbeges:)

    AtsakytiPanaikinti