Reikės:
- 1 mažos cukinijos
- 250g moliūgo
- 1no apelsino sulčių ir nutarkuotos žievelės
- 2-3v.š. gero balzaminio acto
- 1v.š medaus arba rudojo cukraus
- šviežio rozmarino
- 1v.š kedro riešutėlių
- alyvuogių aliejaus
- druskos
- Įkaitintame aliejuje 1-2 min pakepame tarkuotą apelsino žievelę.
- Suberiame kubeliais pjaustytą moliūgą ir kapotą rozmariną, išmaišome ir kelias minutes kepame.
- Tuomet suberiame pusžiedžiais pjaustytą cukiniją, pusę kiekio apelsino sulčių, kedro riešutus, gerai išmaišome ir apkepame kol daržovės gražiai paruduoja (svarbu neperkepti, kad liktų traškios).
- Atskirai indelyje išplakame balzaminį actą su medumi ir likusiomis apelsinų sultimis.
- Užpilame balzaminio padažo mišinį ant daržovių ir nuolat maišydami dar kelias minutes pakaitiname. Ppagardinam druska. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą