Baisiai mane suintrigavo šis Libanietiškas Elžbietos receptas tais savo karameliniais svogūnais. Rezultatas puikus, kaip ir buvo žadėta:)
Reikės:
Reikės:
- skardinės konservuotų pupelių
- 100g špinatų (naudojau šaldytus)
- kelių šalotų arba didelio raudono svogūno
- šaukšto rudojo (muscovada) cukraus
- kelių česnako skiltelių
- druskos, pipirų, čili (kas mėgsta pikantiškiau)
- 0,5 citrinos sulčių
- rūkyto ožkos sūrio (nebūtinai)
- Šalotus supjaustom žiedeliais, suberiame į įkaitintą keptuvėje aliejų, pabarstome ruduoju cukrumi ir pamaišydami apkepame, kol jie gražiai karamelizuosis. Nukeliame nuo ugnies.
- Kitame puodelyje įkaitinam aliejų, suberiam sukapotą česnaką, minutę pakepaminam, sudedam špinatus, gerai išmaišom ir kelias minutes patroškiname.
- Į puodą su špinatais suberiam pupeles, pagardinam druska ir pipirais, apšlakstom citrinos sultimis, gerai išmaišome ir pamaišom minutę, kol pupelės sušils.
- Į lėkštę dedam pupeles su špinatais, ant viršaus karamelinius svogūnus ir užbarstom ožkos sūriu. Fantastika!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą