Kmynų lasi

Visuomet Indiškame restoranėlyje užsisakau šio pikantiško jogurto gėrimo. Bet kadangi taip skanu ir paprasta pasidaryti pačiam, tai nuodemė neišbandyti:)

Reikės:
  • 0,5ml natūralaus jogurto
  • 1v.š. kmynų (kuminų) sėklų
  • druskos
  • ledinio vandens (nebūtinai)
  1. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies kelias minutes pakepam kmynų sėklas, kol jos išleidžia savo aromatą. Tada jas sutrinam prieskonių grūstuvėje. Variantas tinginėliams - naudoti jau maltus kmynus, bet paskrudinus gardžiau:)
  2. Beriam į jogurtą kmynus, druską ir gerai išplakame. Viskas! Skanu ir pikantiška!

Indai kažkodėl skiedžia lediniu vandens, bet nežinau kam tai tarnauja - gal dėl taupumo? O aš kartais darau ne su jogurtu, o su pasukomis, kurias labai mėgstu:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą