Visuomet Indiškame restoranėlyje užsisakau šio pikantiško jogurto gėrimo. Bet kadangi taip skanu ir paprasta pasidaryti pačiam, tai nuodemė neišbandyti:)
Reikės:
- 0,5ml natūralaus jogurto
- 1v.š. kmynų (kuminų) sėklų
- druskos
- ledinio vandens (nebūtinai)
- Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies kelias minutes pakepam kmynų sėklas, kol jos išleidžia savo aromatą. Tada jas sutrinam prieskonių grūstuvėje. Variantas tinginėliams - naudoti jau maltus kmynus, bet paskrudinus gardžiau:)
- Beriam į jogurtą kmynus, druską ir gerai išplakame. Viskas! Skanu ir pikantiška!
Indai kažkodėl skiedžia lediniu vandens, bet nežinau kam tai tarnauja - gal dėl taupumo? O aš kartais darau ne su jogurtu, o su pasukomis, kurias labai mėgstu:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą