Saldžiarūgštės cukinijos su razinomis, kedrais ir perlinėm kruopomis

Dieviška! Nėra net ką ir pridurti:) Saldžiarūgštės cukinijos nuostabiai dera su traškiais kedro riešutėliais, saldžiomis razinomis, o "al dente" perlinės kruopos suteikia aksominio švelnumo. Labai labai skanu.

Reikės:
  • jaunos cukinijos
  • pusės puodelio išvirtų (bet ne pervirtų) "ald dente" perlinių kruopų
  • saujos razinų
  • pakeptų kedro riešutų
  • šaukšto rudojo cukraus
  • šaukšto baltojo vyno acto
  • druskos, pipirų
  • skiltelės kapoto česnako
  1. Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame pabrinkti
  2. Įkaitiname aliejų, sudedame supjaustytas cukinijas ir kelias minutes apkepame, kol švelniai paruduoja.
  3. Sudedame į cukinijų keptuvę česnaką ir dar pakepam, kol jis tampa permatomas.
  4. Į keptuvę įpilame vyno actą, pabarstome cukrumi (medumi), troškiname kol actas išgaruos.
  5. Sudedame razinas, išvirtas perlines kruopas, pagardiname druska ir pipirais, išmaišome ir kelias minutes viską patroškiname.
Galima taip gaminti ir vienas cukinijas, be perlinių kruopų (nors jos nei kiek negadina, o ir sotumo kur kas daugiau:) Skanumėlis!

2 komentarai: