Perlinių kruopų, saulėje džiovintų pomidorų, kaparėlių ir feta sūrio salotos

Perlinių kruopų derinys su Viduržemio jūros skambesiu:)

Reikės:

  • pusės puodelio perlinių kruopų
  • saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
  • juodų alyvuogių
  • šaukštelio kaparėlių (nuplautų po šaltu vandeniu ir nusausintų)
  • fetos sūrio (galima pakeisti ir tofu, kad mėgsta)
  • alyvuogių aliejaus
  • citrinos sulčių
  • šviežių mėgiamų žolelių
  1. Išverdame perlines kruopas. Paprastai jos verdamos apie 45min, o į vandenį aš pridedu visko ką mėgstu - laimo, kario lapelių, gvazdikėlių, cinamono lazdelę, kvapių pipirų, tarkuotos apelsino žievelės (apskritai, perlines kruopas pasakiškai skanu virti apelsinų-vandens mišinyje, ypač saldiems patiekalams)
  2. Kruopas išmaišome su smulkintais saulėje džiovintais pomidorais, kaparėliais ir alyvuogėmis.
  3. Supilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir užbarstome Fetos sūriu bei mėgiamom žolelėmis. Paprasta!


2 komentarai: