Jogurtas gavosi skanus, visiškai nerūgšus, bet gan skystokas... o aš tikėjausi tvirto, graikiško, varianto (kaip buvo ir žadėta recepte). Gal kas žinote kodėl? Naudojau liesą pieną ir jogurtą, ar tai galėjo pakišti koją tvirtai tekstūrai?
Naudojau:
- 0,5l pieno
- 70g natūralaus jogurto
- gardinau obouliais, skystu medumi ir kakavos drožlių bei čili miltelių mišiniu
Viskas nepaprastai paparasta:) Pieną gerai sumaišome su jogurtu ir paliekame per naktį šiltai (galima dėti į karšto vanens voneles, bet aš tiesiog prie radiatoriaus pastačiau). O ryte, štai stebuklas - valgome jogurtą su kuo mėgstame.
sakyčiau būtent dėl lieso pieno tau jogurtas ir nesigavo "graikiškas". Jogurtui reikia kuo riebesnio pieno. Nors aš šiaip riebalų baidausi, tačiau gamindama naminį jogurtą naudoju bent jau 2,5 proc. riebumo. Žodž, kuo riebesnis tuo geriau. O siaip išbandytas, patikrintas ir nepkeiciamas receptas yra Vyganto svetainėje. Visada tik taip ir darau ir jokių dviračių nebeišradinėju.
AtsakytiPanaikintihttp://www.skaniai.lt/2007/09/17/naminis-jogurtas/
Pabandyk ;)
Dėkui tau, Egle, už naudingą komentarą ir nuorodas! Bandysiu reabilituoti eksperimentą:)
AtsakytiPanaikintiTai kad nėra už ką :)
AtsakytiPanaikintiParašyk kaip gavosi :) Man nėkart nėra nesigavę vadovaujantis tuo receptu.