Šiaurės Afrikos skonių ilgesio paviliota, ilgai brandinau mintį pasigaminti šį kuskuso variantą. Intriguojantis produktų deriniai, skanus rezultatas. Galima valgyti ir vieną, kaip salotas, arba pateikti šalia mėsos, žuvies patiekalų.
Reikės:
- pusės puodelio kuskuso kruopų
- 1 apelsino sulčių
- 1 apelsino tarkuotos žievelės
- kelių šaukštų citrinos sulčių
- pusės puodelio vandens
- vidutinio dydžio svogūno (naudojau kelis šalotus)
- 0,5 a.š šafrano
- sausoje keptuvėje kepintų migdolo drožlių
- saujos karštam vanenyje išbrinkintų razinų
- kapotų petražolių
- alyvuogių aliejaus, druskos
- Į nedidelį puodą įpilam kelis šaukšus vandens, suberiam šafraną, užverdam, nukeliam nuo ugnies ir paliekam 15 minučių šafranui pabręsti.
- Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, pakepam svogūnus kol jie tampa permatomi (apie 7min), tada supilame šafrano infuziją, sudedame apelsino žievelę ir dar 3 min patroškiname.
- Į puodą beriame kuskusą, užpilame apelsino sultimis sumaišytomis su vandeniu (po pusę puodelio), aliejaus, užverdame, nukeliame nuo ugnies ir paliekam 10 min kuskusui išbrinkti.
- Sumaišome svogūnus ir kuskusą, suberiame razinas, kapotas petražoles, apšlakstom citrinos sultimis, su šakute išmaišome ir pabarstom migdolų drožlėmis. Lengva ir skanu!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą