Apelsininis kuskusas su šafraniniais svogūnais, migdolais ir razinomis



Šiaurės Afrikos skonių ilgesio paviliota, ilgai brandinau mintį pasigaminti šį kuskuso variantą. Intriguojantis produktų deriniai, skanus rezultatas. Galima valgyti ir vieną, kaip salotas, arba pateikti šalia mėsos, žuvies patiekalų.

Reikės:
  • pusės puodelio kuskuso kruopų
  • 1 apelsino sulčių
  • 1 apelsino tarkuotos žievelės
  • kelių šaukštų citrinos sulčių
  • pusės puodelio vandens
  • vidutinio dydžio svogūno (naudojau kelis šalotus)
  • 0,5 a.š šafrano
  • sausoje keptuvėje kepintų migdolo drožlių
  • saujos karštam vanenyje išbrinkintų razinų
  • kapotų petražolių
  • alyvuogių aliejaus, druskos
  1. Į nedidelį puodą įpilam kelis šaukšus vandens, suberiam šafraną, užverdam, nukeliam nuo ugnies ir paliekam 15 minučių šafranui pabręsti.
  2. Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, pakepam svogūnus kol jie tampa permatomi (apie 7min), tada supilame šafrano infuziją, sudedame apelsino žievelę ir dar 3 min patroškiname.
  3. Į puodą beriame kuskusą, užpilame apelsino sultimis sumaišytomis su vandeniu (po pusę puodelio), aliejaus, užverdame, nukeliame nuo ugnies ir paliekam 10 min kuskusui išbrinkti.
  4. Sumaišome svogūnus ir kuskusą, suberiame razinas, kapotas petražoles, apšlakstom citrinos sultimis, su šakute išmaišome ir pabarstom migdolų drožlėmis. Lengva ir skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą