Makaronai su grilyje keptais baklažanais ir fetos sūriu


Mėgstu graikišką virtuvę. Iš kelionių, turiu prisivežus nemažą pundą graikiškų patiekalų receptų knygų. Tačiau vienai storai, riebiai graikiškai taisyklei gamindame visad nusižengiu - graikai visus savo patiekalus "skandina" alyvuogių aliejuje. Receptuose aliejaus kiekiai dažniausiai nurodomi puodeliais! Todėl aš čia gudrauju, puodelius keisdama šauktais. Aišku, visos receptų knygos įrodinėja, kad taip labai labai daug skonio prarandu...:) ką padarysi. Siūlau gardžius makaronus su grilyje keptais baklažanais.

Reikės:

  • poros mažų baklažanų (arba viano didesnio)
  • 70g makaronų
  • 1-2 pomidorų
  • česnako
  • mėgiamų žolelių (bazilikas, raudonėlis, mairūnas, čiobrelis)
  • 2a.š saldžiosios paprikos miltelių
  • druskos, pipirų
  • fetos sūrio
  1. Baklažanus supjaustome 1cm storio riekelėmis, pabarstome druska, prislegiame ir po pusvalandžio gerai nuplauname po šaltu vandeniu ir nusausiname.
  2. Dideliame kiekyje sūdyto vandens 2min trumpiau nei nurodyt ant pakelio išverdame makaronus.
  3. Imame grilio keptuvę (dar viena gudrybė kaip nepaskandinti daržovių riebaluose), patepame aliejumi ir apkepame baklažanų riekeles po 4min iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrunda. Kad baklažanai neperdžiūtų aš keptuvę pridengiu dangčiu - gaunasi minkštučiai viduje ir šiek tiek apskrudę iš išorės. Pabarstome pipirais.
  4. Puode įkaitiname šaukštą aliejaus, suberiame kapotus svogūnus, pakepam kol tampa permatomi. Tada suberiam česnaką ir dar 1 min pakepame.
  5. Į puoda suberiame kubeliais pjaustytus pomidorus ir ant vidutinės ugnies pakaitiname, kol pomidorai išleidžia savo sultis. Tada suberiame baklažanus, gerai išmaišome, suberiame žoleles ir truputį pakaitiname. Jei trūksta skysčio - įpilame daržovių sulčių.
  6. Pabaigoje suverčiame makaronus, užberiame saldžiosios paprikos, išmaišome ir keliom minutėm paliekam prisigerti kvapų. Užbarstome fetos sūriu - ir skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą