Reikės:
- 300g virtų burokėlių pjaustytų kubeliais
- 1no rūgštesnio obuolio, pjaustyto plonomis skiltelėmis
- traikšyto česnako skiltelės
- 1 a.š. smulkiai kapoto šviežio imbiero
- šviežių svogūno laiškų
- 3v.š balzaminio raudonojo acto
- 2v.š. citrinos sulčių
- 1a.š kmynų (kuminų) ir kalendrų grūdelių
- druskos
- alyvuogių aliejaus
- pakeptų graikinių riešutų
- Pjausytus burokėlius išmaišome su raudonuoju balzaminiu actu ir paliekame 20min pasimarinuoti.
- Sausoje keptuvėje pakepinam kmynus ir kalendras, o tada švelniai sugrūdame.
- Citrinos sultis, likusį balzaminį actą, alyvuogių aliejų išplakame atskirame indelyje, sudedame kmynus ir kalendras, tarkuotą imbierą, česnaką ir gerai išmaišome.
- Atskirame inde sumaišome burokėlius su obuoliais, supilame padažą, pagardiname druska, išmaišome ir užbarstome graikiniais riešutais bei svogūnų laiškais. Super!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą