Burokėliai su obuoliais, imbieru, balzaminiu padažu ir graikiniais riešutais

Mėgstu burokėlius. Labai mėgstu. Šį kartą, puikus garnyras prie žuvies, arba tiesiog gaivus užkandis.

Reikės:
  • 300g virtų burokėlių pjaustytų kubeliais
  • 1no rūgštesnio obuolio, pjaustyto plonomis skiltelėmis
  • traikšyto česnako skiltelės
  • 1 a.š. smulkiai kapoto šviežio imbiero
  • šviežių svogūno laiškų
  • 3v.š balzaminio raudonojo acto
  • 2v.š. citrinos sulčių
  • 1a.š kmynų (kuminų) ir kalendrų grūdelių
  • druskos
  • alyvuogių aliejaus
  • pakeptų graikinių riešutų
  1. Pjausytus burokėlius išmaišome su raudonuoju balzaminiu actu ir paliekame 20min pasimarinuoti.
  2. Sausoje keptuvėje pakepinam kmynus ir kalendras, o tada švelniai sugrūdame.
  3. Citrinos sultis, likusį balzaminį actą, alyvuogių aliejų išplakame atskirame indelyje, sudedame kmynus ir kalendras, tarkuotą imbierą, česnaką ir gerai išmaišome.
  4. Atskirame inde sumaišome burokėlius su obuoliais, supilame padažą, pagardiname druska, išmaišome ir užbarstome graikiniais riešutais bei svogūnų laiškais. Super!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą