Taigi, reikės:
- 400g virtų, pjaustytų bulvių (naudojau tokias žavias, mažulytes raudonas bulves, kurių net nelupau, tik svarbu nepervirti)
- 400g šviežių arba šaldytų žirnelių
- kmynų (kuminų) sėklų
- 1a.š smulkiai pjaustyto šviežio imbiro
- 2 a.š juodų garstyčių grūdelių
- 2 džiovintų čili pipirų
- 2 šaukštų tarkuoto kokoso (jei neturite šviežio, galima užpilti džiovintą karštu vandeniu, palaikyti 5-10min ir nusausinti)
- keletas šaukštų vandens
- druskos
- alyvuogių aliejaus
- Įkaitinti aliejų ir 1-2 min nuolat maišant pakepti garstyčių sėklas, kol jos pradeda pokšėti.
- Sudėtyi kmynus, čili ankštis, imbierą, išmaišyti.
- Tada suverčiam pjaustytas bulves ir žirnelius, ir kelias minutes, nuolat maišant ant aukštos ugnies pakepinam.
- Įpilam kelis šaukštus vandens, uždengiam, sumažinam ugnį ir 2-3 min paliekam pasitroškinti, kol vanduo susigers.
- Išjungiam ugnį, pabarstom druska, kokosų drožlėm ir skanaus! Man gardu jau vien dėl to, kad ne taip, kaip įprastos bulvės:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą