Avinžirnių karis su jogurtu

Su tais kariais taip jau yra, kad jie man visi daugmaž vienodo skonio. Gal mano naujautrus gomurys čia kaltas, nežinau:) Bet vis ieškau, gal pavyks apčiuopti, kokie gi tie karių niuansai. Taigi išbandžiau dar vieną Indišką kario variantą. Kas mėgsta šį prieskonį, manau, kad patiks.
Reikės:
  • stiklinės virtų/konservuotų avinžirnių
  • pusės skardinės kapotų konservuotų pomidorų (aš naudojau 2 didelius šviežius)
  • 1 a.š tarkuoto šviežio imbiero
  • 1 a.š rudojo/palmių cukraus
  • 2 a.š kario miltelių
  • čili miltelių pagal skonį
  • kapotų šviežių kalendrų
  • keletas šaukštų natūralaus jogurto
  1. Įkaitinatame aliejuje 30sek pakepame imbierą, tada sudedam paprikos ir čili miltelius, gerai išmaišome.
  2. Ten pat suverčiame pomidorus, suberiam cukrų, sumažinam ugnį, uždengiam ir paliekame 10-12 min pasitroškinti, nepamiršdami pamaišyti.
  3. Pabaigoje į puodą sudedam nusunktus avinžirnius ir dar 2-3 min pakaitiname.
  4. Dedame į lėkštę, pagardinam druska, jogurtu ir šviežiomis kalendromis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą