Ogi tai daržovė, kuri ypatingai lengvai į save sugeria kvapus, todėl kiekvieną kartą ją ruošiant, gali gauti aromatingą ir kaskart skirtingą patiekalą. Šį kartą itališkam bloge nusižiūrėtas receptas su saulėje džiovintais pomidorais.Reikės:
- žiedeliais skaidyto žiedinio kopūsto
- saulėje džiovintų pomidorų
- kapotos česnako skiltelės
- mėgstamų prieskoninių žolelių - bazilikas, petražolės, raudonėlis ir t.t (super- jei šviežios)
- pomidorų miltelių ištirpintų puodelyje vandens (jei neturite, tiks ir pomidorų padažas)
- aliejus, druska, pipirai, kmynai (nebūtinai), aitrioji paprika (pasirinktinai)
- Įkaitintame aliejuje minutę pakepam kmynus, aitriąją papriką (jei naudojam), česnaką, petražoles ir džiovintus smulkintuspomidorus, kad aliejus prisigertų jų aromato.
- Sudedam kopūsto žiedynėlius, gerai išmaišome ir 7min pakepam, kol daržovės pradeda gražiai ruduoti.
- Tada supilam vandenį su ištirpintais pomidorų milteliais, gerai išmaišome ir leidžiame dar kelias minutes pasitroškinti, kol išgaruoja visas skystis.
Skanaus!


Komentarų nėra:
Rašyti komentarą