Taigi, crauti con funghi e patate reiks:
- 5oog raugintų kopūstų
- 250g pievagrybių (arba geresnių grybų, jei jūsų šaldytuve šventė)
- smulkintos svogūno galvutės
- plonom riekutėm pjaustytų bulvių
- druskos, pipirų, (kadagio uogų, garstyčių grūdelių, kmynų, lauro lapų, gvazdikėlių, cinamono lazdelės, muskato riešuto - pasirinktinai kas ką mėtgsta ir turi)
- sviesto (aliejaus)
- Ant vidutinės ugnies svieste (aliejuje) apkepame žiedeliais pjaustytą svogūną bei garstyčių ir kmynų sėklas (jei naudojame).
- Į keptuvę suverčiame raugintus kopūstus (prieš tai nuplaunam ir nuvarvinam po šaltu vandeniu), bei pjaustytus pievgrybius. Sudedame prieskonius, kuriuos naudojame - kadagio uogas, lauro lapelius, cinamono lazdelę, gvazdikėlius. Padidinam ugnį ir nuolat maišydami troškiname apie 8min.
- Sudedam plonai pjaustytas bulves, sumažiname ugnį, uždengiame puodą ir paliekame troškintis dar 45min. Nuolat pamašome, jei trūksta skysčių, įpilame po šauktą karšto vandens.
- Druska, pipirai ir ... garnyras gatavas:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą