Morkos, morkytės - jas dievinu, tiek graužti šviežias, tiek troškintas, tiek garuose virtas. Šį kartą, nuostabi, pikantiška užkandėlė su apelsiniu padažu ir sūriu, kurią galėčiau valgyt 3kartus per dieną:)
Reikės:
- 400g morkų
- rūkyto ožkos sūrio (Feta irgi tiktų)
- pusės apelsino sulčių, bei citrinos sulčių pagal skonį
- kmynų(kumino) pakepto sausoje keptuvėje ir sugrūsto
- traiškyto česnako pagal skonį
- truputis rudojo cukraus, pipirų, druskos
- alyvuogių aliejaus
- prieskoninių žolelių (aš naudojau skirtų varškei ir sūriui - petržolės, krapai, džiovinti svogūnai ir t.t)
- Du būdai paruošti morkas - arba supjaustę griežinėliais išverdame pasūdytame ir vandenyje su česnako skiltele, arba garuose, prieš tai įmetę česnako skiltelę ir citrinos žievelę (dėl aromato). Jei norim "kietesnio varianto" verdam apie 8 min, o jei norime - paverdam ilgėliau ir morkas sutriname.
- Pasiruošiame padažą: apelsino sultis sumaišome su citrinos sultimis, sudedame česnaką, įpilame alyvų aliejų, sugrūstus keptus kmynus, druską, pipirus, įdedame cukraus pagal skonį ir gerai išplakame.
- Išvirusias morkytes apliejame apelsininiu padažu, suverčiame smulkintą sūrį, apibarstom prieskoninėm žolelėm, gerai išmaišome, kad morkos pasidengų ištirpusiu sūrio patalu.
Galima valgyti ir be sūrio - tada jau būtų vienas iš autentiškų marokietiškos virtuvės variantų. Nesakykit, kad virtos morkos yra blogis kol neišbandėte šio recepto:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą