Labai skanus ir lengvas mano sufantazuotas būdas paruošti pievagrybius, bei dvi paslaptys-nepaslaptys kaip tai padaryti dar geriau:)
Reikės:
Reikės:
- 500g nedidelių pievargrybių
- 100g špinatų (šviežių arba šaldytų)
- rūkyto ožkos sūrio (fetos arba parmezano)
- Pusės citrinos sulčių
- 3 skiltelių kapoto česnako
- kelių šaukštų kapotų šviežių petražolių
- druskos, pipirų
- alyvuogių aliejaus (arba sviesto)
- Grybukus nuplaunam, perpjaunam per pusę ir... pirmoji citrininė paslaptis! Grybus užpilam citrinos sultimis, gerai išmaišome ir paliekam 5 min pasimarinuoti. Tai duoda nuostabų baltumo efektą - kepami grybukai neparuduoja, išlieka sniego baltumo ir turi vos juntamą, malonią citrinos gaidelę.
- Antroji itališka paslaptis - įkaitintame aliejuje kelias minutes apkepam česnaką IR kapotas petražoles! (tikrai taip, mes, įpratę petrazolėmis gardinti tik jau baigtą patiekalą, o italai, labai daug kur česnaką apkepa su petražolėmis pirminiame patiekalo gaminimo etape - tai suteikia nuostabų aromatą aliejui, patiks ir tiems, kurie šiaip jau petražolių nevirškina).
- Į aliejų suverčiam grybukus ir nuolat maišydami kepam, kol išleidžia skystį, kuris išgaruoja ir gražiai apskrunda.
- Pabaigoje sudedam špinatus į grybukų masę, patroškinam dar kelias minutes, beriam druskos ir pipirų, o pabaigoje užbarstom smulkintu rūkytu ožkos sūriu (ar kitu pasirinkimu) ir gerai išmaišom.
Man - labai labai skanu:)
Labai idomus patiekalas. Uzsirasau i sarasiuka "Isbandyti". Aciu :)
AtsakytiPanaikinti