Pievagrybių, špinatų ir ožkos sūrio gėris su 2 paslaptimis


Labai skanus ir lengvas mano sufantazuotas būdas paruošti pievagrybius, bei dvi paslaptys-nepaslaptys kaip tai padaryti dar geriau:)

Reikės:

  • 500g nedidelių pievargrybių
  • 100g špinatų (šviežių arba šaldytų)
  • rūkyto ožkos sūrio (fetos arba parmezano)
  • Pusės citrinos sulčių
  • 3 skiltelių kapoto česnako
  • kelių šaukštų kapotų šviežių petražolių
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus (arba sviesto)

  1. Grybukus nuplaunam, perpjaunam per pusę ir... pirmoji citrininė paslaptis! Grybus užpilam citrinos sultimis, gerai išmaišome ir paliekam 5 min pasimarinuoti. Tai duoda nuostabų baltumo efektą - kepami grybukai neparuduoja, išlieka sniego baltumo ir turi vos juntamą, malonią citrinos gaidelę.
  2. Antroji itališka paslaptis - įkaitintame aliejuje kelias minutes apkepam česnaką IR kapotas petražoles! (tikrai taip, mes, įpratę petrazolėmis gardinti tik jau baigtą patiekalą, o italai, labai daug kur česnaką apkepa su petražolėmis pirminiame patiekalo gaminimo etape - tai suteikia nuostabų aromatą aliejui, patiks ir tiems, kurie šiaip jau petražolių nevirškina).
  3. Į aliejų suverčiam grybukus ir nuolat maišydami kepam, kol išleidžia skystį, kuris išgaruoja ir gražiai apskrunda.
  4. Pabaigoje sudedam špinatus į grybukų masę, patroškinam dar kelias minutes, beriam druskos ir pipirų, o pabaigoje užbarstom smulkintu rūkytu ožkos sūriu (ar kitu pasirinkimu) ir gerai išmaišom.

Man - labai labai skanu:)

1 komentaras: