Arba kalafijorų tarka (tarka - unikalus indiškas būdas prieskoniams atskleisti - jie yra apkepami labai karštame aliejuje, kad išleistų savo kvapus, o po to tas aliejus naudojamas maistuipagardinti )
Indiškų patiekalų knygutė netikėtai atsidūrė mano lentynoje po nuobodaus zyliojimo oro uostuose laukiant savo lėktuvo. Ir dabar ja negaliu atsidžiaugti:) O šis pikantiškas patiekalas - mano šio sezono hitas.
Indiškų patiekalų knygutė netikėtai atsidūrė mano lentynoje po nuobodaus zyliojimo oro uostuose laukiant savo lėktuvo. Ir dabar ja negaliu atsidžiaugti:) O šis pikantiškas patiekalas - mano šio sezono hitas.
Šiaip esu kalafijorų fanė, esu išbandžiusi daugybę jų paruošimų būdų (dažniausiai pagal viduržemio jūros virtuvės tradicijas), bet šis indiškas variantas taip mane sužavėjo, kad kokias 2 savaites kas antrą vakarą aš juos namie kapodavau taip paruoštus. Visa paslaptis - nuostabiai kvapnus aliejus, kuriame apkepami šios daržovės žiedynėliai.
Taigi, produktų ir prieskonių sąrašėlis:
- Smulkiais žiedeliais išskaidytas žiedinis kopūstas
- Smulkiai kapotas česnakas (aš dedu jo daug, nes man skanu)
- 2 a.š. garstyčių grūdelių (šviesūs)
- 2 a.š. kmynų sėklų
- 1 a.š imbiero (aš nededu, nes nemėgstu)
- smulkinta aitrioji paprika (nededu)
- 1 a.š. Garam masala mišinio (indiškų prieskonių mišinys)
- 1 puodelis karšto vandens
- Druska, pipirai
- Ant vidutinės ugnies įkaitinam aliejų ir į jį suberiam garstyčių grūdelius bei kmynus ir nuolat maišant apkepam 1ną minutę . Čia esminis momentas - prieskoniai atiduoda savo nuostabų aromatą aliejui.
- Tada į keptuvę suverčiam česnaką (imbierą ir aitriąsias paprikas jei naudojam) bei iš paskos atkeliauja kalafijorų žiedeliai. Gerai išmaišom, kad pasidengtų kvapniuoju aliejumi ir taip kepam kokias 7 minutes, kol žiedelių kraščiukai pradeda gražiai ruduoti.
- Karšto vandens puodelyje irmaišom 1a.š. garam masalos ir supilam į keptuvę. Gerai pamaišom ir leidžiam pasitroškinti dar 2-3 minutes, kol skystis įsigeria. Pabarstome šviežiai maltais pipirais ir druska.
Skanu nepaprastai! Tikiuosi, patiks ir jums:)
skamba skaniai :) šiaip nelabai mėgstu žiedinius kopūstus, bet šitas mane sudomino.
AtsakytiPanaikintiLabai rekomenduoju, jei patiks - parašyki!
AtsakytiPanaikinti