Moliūgų ir kokosų karis


Kepdamas moliūgas pasidaro saldus, tapdamas puikiu partneriu aitriai paprikai, bei šiltiems prieskoniams tokiems kaip kuminas ir ciberžolė. O šis patiekalas dar žavus tuo, kad iš to ko neusvalgiau, aš kitą dieną pasidariau trintą sriubą, kurią pagardinau balzaminiu vyno actu ir ožkos sūriu - buvo labai skanu.



Reikės:
  • kubeliais pjaustyto moliūgo (tarkime 500g)
  • 200g šviežiai tarkuoto kokoso (iš bėdos, tiks ir džiovintas, užpiltas karštu vandeniu, pamirkytas 15 min ir nusausintas)
  • 1a.š ciberžolės
  • 1a.š kumino (aš mėgstu kmynus)
  • 1a.š juodųjų garstyčių sėklų
  • 8 kario lapeliai (tokių nepažįstu, tai dėjai laimo lapelių ir kario miltelių)
  • 2 aitriųjų paprikų (aštriai aš nevalgau, tai dėjau džiovintas)
  • Aliejaus, druskos, vandens
  1. Supjaustytą moliūgą užpilame vandeniu, suberiam ciberžolę ir verdam 6-8 minutes.
  2. Sutarkuotą kokosą sumaišome su kumino (kmynų) sėklytėmis ir įmaišome į puodą su moliūgu. Paverdame dar 2-3minutes ir nukeliam nuo ugnies.
  3. Mažoje keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedam garstyčių sėklas, kario lapelius ir aitriąsias paprikas. Gerai išmaišome ir pakepame 1-2 minutes. Kvapnujį aliejų supilam į moliųgų masę, gardinam druska ir skanaujam.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą