Kepdamas moliūgas pasidaro saldus, tapdamas puikiu partneriu aitriai paprikai, bei šiltiems prieskoniams tokiems kaip kuminas ir ciberžolė. O šis patiekalas dar žavus tuo, kad iš to ko neusvalgiau, aš kitą dieną pasidariau trintą sriubą, kurią pagardinau balzaminiu vyno actu ir ožkos sūriu - buvo labai skanu.
Reikės:
- kubeliais pjaustyto moliūgo (tarkime 500g)
- 200g šviežiai tarkuoto kokoso (iš bėdos, tiks ir džiovintas, užpiltas karštu vandeniu, pamirkytas 15 min ir nusausintas)
- 1a.š ciberžolės
- 1a.š kumino (aš mėgstu kmynus)
- 1a.š juodųjų garstyčių sėklų
- 8 kario lapeliai (tokių nepažįstu, tai dėjai laimo lapelių ir kario miltelių)
- 2 aitriųjų paprikų (aštriai aš nevalgau, tai dėjau džiovintas)
- Aliejaus, druskos, vandens
- Supjaustytą moliūgą užpilame vandeniu, suberiam ciberžolę ir verdam 6-8 minutes.
- Sutarkuotą kokosą sumaišome su kumino (kmynų) sėklytėmis ir įmaišome į puodą su moliūgu. Paverdame dar 2-3minutes ir nukeliam nuo ugnies.
- Mažoje keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedam garstyčių sėklas, kario lapelius ir aitriąsias paprikas. Gerai išmaišome ir pakepame 1-2 minutes. Kvapnujį aliejų supilam į moliųgų masę, gardinam druska ir skanaujam.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą