Briuselio kopūstai su figomis ir pancetta/rūkyta lašiša

Nusižiūrėjau šį receptą iš puikaus, toskaniško blogo (Lucullian delights). Tiesa, autorė, kaip tikra italė naudojo pancetta, o aš, užkietėjus sveikuolė, pakeičiau jį rūkyta lašiša. Tad norintys galite išbandyti abu variantus. Švelnūs briuseliukai puikiai įsilieja į saldų-sūrų figų ir lašišos derinį.

Prireiks:

  • 300g briuselio kopūstų
  • džiovintų figų (kiekis pagal skonį)
  • rūkytos lašišos (vytinta mėsytė ar kitas sūriai apdirbtas produktas)
  • aliejaus
  • druskos, pipirų, citrinos sulčių
  1. Aliejuje apkepiname briuselio kopūstėlius kol jie sumikštėja, pabarstom druska ir pipirais.
  2. Jei naudojame pancetta, sudedame į keptuvę ir pakepam 2-3min, kol pasidaro traškus kumpelis.
  3. Pabaigoje sudedam pjaustytas figas (bei rūkytą lašišą jei naudojam) ir dadažnai pamaišydami dar patroškinam 3 minutes.
  4. Pagardinam citrinos sultim (gaminant su lašiša) ir skanaus:)




3 komentarai:

  1. Skanu, mėgstu brokolius, vis gaminu ir nepasirodau. o su figom baisiai skanu. ir balzaminiu actu. niam

    Tik (atsiprašau už durną ir blogą įprotį) turėčiau pataisyti - ne panacetta, o pancetta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ;)
    Šiandien kaip tik ištraukiau iš šaldytuvo briuseliukus. su baby carrot ir džiugo sūriu bei česnakiniais prieskoniais, buvo tiesiog tooooobula ;)

    AtsakytiPanaikinti