Nusižiūrėjau šį receptą iš puikaus, toskaniško blogo (Lucullian delights). Tiesa, autorė, kaip tikra italė naudojo pancetta, o aš, užkietėjus sveikuolė, pakeičiau jį rūkyta lašiša. Tad norintys galite išbandyti abu variantus. Švelnūs briuseliukai puikiai įsilieja į saldų-sūrų figų ir lašišos derinį.
Prireiks:
- 300g briuselio kopūstų
- džiovintų figų (kiekis pagal skonį)
- rūkytos lašišos (vytinta mėsytė ar kitas sūriai apdirbtas produktas)
- aliejaus
- druskos, pipirų, citrinos sulčių
- Aliejuje apkepiname briuselio kopūstėlius kol jie sumikštėja, pabarstom druska ir pipirais.
- Jei naudojame pancetta, sudedame į keptuvę ir pakepam 2-3min, kol pasidaro traškus kumpelis.
- Pabaigoje sudedam pjaustytas figas (bei rūkytą lašišą jei naudojam) ir dadažnai pamaišydami dar patroškinam 3 minutes.
- Pagardinam citrinos sultim (gaminant su lašiša) ir skanaus:)
Skanu, mėgstu brokolius, vis gaminu ir nepasirodau. o su figom baisiai skanu. ir balzaminiu actu. niam
AtsakytiPanaikintiTik (atsiprašau už durną ir blogą įprotį) turėčiau pataisyti - ne panacetta, o pancetta ;)
Ačiū, skubu pasitaisyti:)
AtsakytiPanaikinti;)
AtsakytiPanaikintiŠiandien kaip tik ištraukiau iš šaldytuvo briuseliukus. su baby carrot ir džiugo sūriu bei česnakiniais prieskoniais, buvo tiesiog tooooobula ;)