Karštos pievagrybių ir paprikų salotos su kalendromis

Šiandien parduotuvėje nukoviau rudų pievagrybių - tiksliau marketingistai "nukovė" mane, ant jų užrašę viliojanti pažadą "...dar daugiau miško aromato..." Kaip gi tokiam pasiūlymui atsilaikysi, impulsyvus pirkėjau?


Daug galvoti ką su savo pirkiniu daryti nereikėjo, nes pasiūlymas buvo čia pat ant etiketės - pievagrybių, paprikų ir kalendrų salotos. Dalinuosi jomis su jumis:)


Reikės:

  • 400g pievagrybių (tų su miško aromatu:)
  • raudonos saldžiosios paprikos supjaustytos juostelėmis
  • šaloto pjaustyto griežinėliais
  • smulkinto česnako
  • kalendros (šviežios arba džiovintos maltos)
  • dašių, petražolių, druskos, pipirų
  • jaunų salotų, špinatų ar kitų žalių lapų:)

  1. Įkaitiname alyvuogių aliejų, pakepinam šalotą, sudedam petražoles ir česnaką, o po minutės suverčiam grybukus ir paprikas. Gerai viską išmaišom ir troškinam, kol pievagrybių skystis nugaruos ir paprika šiek tiek suminkštės.
  2. Pagardinam kalendromis, dašiais, druska ir pipirais ir dedam į lėkštę, kurioje laukia salotų lapai. Apšlakstome citrinos sultimis ir ragaujam.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą