Citrininės bulvytės su cukinijomis

Indiškos virtuvės klasika - bulvių ir cukinijų derinys. Citrina ir šviežios žolelės tikrai priverčia jį suskambėti. Tiesa, aš gaminau be bulvių, bet pateikiu originalų receptą.

Reikės:
  • bulvių supjaustytų šiaudeliais ir apvirtų
  • cukinijų supjaustytų šiaudeliais ir apvirtų (aš mėgstu traškias, tai neapverdu)
  • 2 smulkintų pomidorų
  • žiedeliais pjaustyto svogūno
  • kelių skiltelių traiškyto česnako
  • aliejaus
  • tarkuotos citrinos žievelės ir citrinos sulčių
  • pusės puodelio karšto vandens
  • Prieskonių: 2a.š kumino sėklų (aš naudoju kmynus), 0,5a.š garam masala mišinio, 1a.š tarkuoto imbiero, 0,5a.š ciberžolės (kukurmos), šviežių mėtų ir kalendros, druskos


  1. Aliejuje apkepinam svogūną kol suminkštėja. Sudedam kumino sėklas, česnaką, ciberžolę ir imbierą ir pakepam 2-3 minutes.
  2. Tuomet suverčam bulvių šiaudelius, vandenį, ir ant aukštos ugnies patroškinam 4-5 minutes.
  3. Tada atkeliauja cukinijų šiaudeliai, pomidorai ir garam masala. Gerai išmaišom ir dar patroškinam 3-4 min.
  4. Pabaigoje gardinam šviežiom mėtom, kalendrom (naudojau džiovintas) bei druska, ir apšlakstom citrinos sultimis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą