Indiškos virtuvės klasika - bulvių ir cukinijų derinys. Citrina ir šviežios žolelės tikrai priverčia jį suskambėti. Tiesa, aš gaminau be bulvių, bet pateikiu originalų receptą.
Reikės:
- bulvių supjaustytų šiaudeliais ir apvirtų
- cukinijų supjaustytų šiaudeliais ir apvirtų (aš mėgstu traškias, tai neapverdu)
- 2 smulkintų pomidorų
- žiedeliais pjaustyto svogūno
- kelių skiltelių traiškyto česnako
- aliejaus
- tarkuotos citrinos žievelės ir citrinos sulčių
- pusės puodelio karšto vandens
- Prieskonių: 2a.š kumino sėklų (aš naudoju kmynus), 0,5a.š garam masala mišinio, 1a.š tarkuoto imbiero, 0,5a.š ciberžolės (kukurmos), šviežių mėtų ir kalendros, druskos
- Aliejuje apkepinam svogūną kol suminkštėja. Sudedam kumino sėklas, česnaką, ciberžolę ir imbierą ir pakepam 2-3 minutes.
- Tuomet suverčam bulvių šiaudelius, vandenį, ir ant aukštos ugnies patroškinam 4-5 minutes.
- Tada atkeliauja cukinijų šiaudeliai, pomidorai ir garam masala. Gerai išmaišom ir dar patroškinam 3-4 min.
- Pabaigoje gardinam šviežiom mėtom, kalendrom (naudojau džiovintas) bei druska, ir apšlakstom citrinos sultimis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą