Belgiška kava su ledais

Iš tiesų, tai vieno Belgijos miestelio, Liege, kavos receptas. Regis, nieko originalaus, bet vis tiek skanu - Cafe Liegois:)

Reikės:

  • pusės puodelio riebios grietinėlės
  • 1a.š cukraus pudros
  • puodelio šviežios espresso kavos (45ml)
  • 2 šaukštelių cukraus
  • kavos arba moka ledų (aš keičiau vaniliniais)
  • papuošimui - kakavos miltelių, tarkuoto šokolado, šokoladinių kavos pupelių
  1. Grietinėlę su cukrum išplakame iki standžių putų
  2. Užsikaičiam mokka kavinuką ir gautą espresso pasaldinam cukrumi. Kas neturi kavinuko, užsipliko tiesiog stiprios kavos:)
  3. Į aukštą, karščiui atsparią taurę dedam 2 rutuliukus ledų, užpilam kava ir plakta grietinėle (galima kavą atšaldyti prieš užpilant ja ledus) . Dekoruojam šokolado drožlėmis, kakavos milteliais ir šokoladinėm kavos pupelėmis.

Ak, kaip kaviška ir belgiškai paprasta:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą