Iš tiesų, tai vieno Belgijos miestelio, Liege, kavos receptas. Regis, nieko originalaus, bet vis tiek skanu - Cafe Liegois:)
Reikės:
- pusės puodelio riebios grietinėlės
- 1a.š cukraus pudros
- puodelio šviežios espresso kavos (45ml)
- 2 šaukštelių cukraus
- kavos arba moka ledų (aš keičiau vaniliniais)
- papuošimui - kakavos miltelių, tarkuoto šokolado, šokoladinių kavos pupelių
- Grietinėlę su cukrum išplakame iki standžių putų
- Užsikaičiam mokka kavinuką ir gautą espresso pasaldinam cukrumi. Kas neturi kavinuko, užsipliko tiesiog stiprios kavos:)
- Į aukštą, karščiui atsparią taurę dedam 2 rutuliukus ledų, užpilam kava ir plakta grietinėle (galima kavą atšaldyti prieš užpilant ja ledus) . Dekoruojam šokolado drožlėmis, kakavos milteliais ir šokoladinėm kavos pupelėmis.
Ak, kaip kaviška ir belgiškai paprasta:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą