Troškinti raudonieji kopūstai su cinamonu


Raudonasis kopūstas - palčiai sutinkamas Belgiškoje virtuvėje. Flamų mėgstamas saldžiai-rūgštaus derinys, šiuos tradicinius troškintus kopūstus perkelia į kitą dimensiją. O aš vis sukdavau galvą parduotuvėje žiūrėdama į tuos violetinius kopūstus - ir ką su jais žmonės daro? O gi valgo, ir dar kaip skaniai!

Taigi, Chou rouge aux pommes prireiks:


  • 0.5kg plonai supjasutyto raudonojo kopūsto

  • žiedeliais pjaustytos svogūno galvutės

  • 100ml balto arba raudono vyno acto

  • 3-4 obuolių

  • 2 gvazdikėlių

  • 2 lauro lapų

  • malto cinamono

  • druskos, pipirų

  • 2 .š rudojo cukraus


  1. Svieste (aliejuje) 5 min pakepiname svogūną. Tada suverčiam pjaustytą kopūstą, gerai išmaišom ir supilam vyno actą. Sudedam pjaustytus obuolius ir 3 minutes troškiname nuolat maišydami.

  2. Į keptuvę su daržovėmis sudedam lauro lapus (puiku, jei turit šviežių) ir gvazdikėlius. Uždengiam ir pamaišydami troškinam kol kopūstai suminkštės - reikės kantrybės, nes tai užtrunka apie 1,5-2val (ir man tai didžiausias iššūkis). Karts nuo karto patikrinam, kad troškiniui užtenka skysčio, jei trūksta - įpilam šauktą karšto vandens.

  3. Pagardinam druska ir pipirais, suberiam cinamoną ir rudajį cukrų. Priklausomai nuo to, kokio rūgštumo obulius naudojate - cukraus galite dėti daugiau arba mažiau. Dar pakaitinam 3 minutes, išgraibom gvazdikėlius ir lauro lapus bei skanaujam.

Labai tinka su mėsa, žvėriena ir dešrelėmis. O aš tiesiog valgau vienus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą