Baklažanų suvožtiniai su rūkytu ožkos sūriu

Šiandien pusryčiams vietoje tradicinių sumuštinių (kurių aš nevalgau) mano mėgiami kepti baklažanų suvožtiniai:)


Produktų reikės vos kelių :

  • 1 baklažano
  • 50g rūkyto ožkos sūrio (aš perku Rimi, ekologiškų produktų skyrelyje)
  • Druskos, pipirų
  • Mėgiamų žolelių - baziliko, mairūno, raudonėlio, provanso mišinio ar k.t
  1. Tradiciškai - baklažaną supjaustom į 4 ilgas riekes, padruskinam, prislegiam ir paliekam 20min. Nuplaunam, nusausinam ir kepam grilio keptuvėje, kol suminkštėja. Tada pabarstom pipirais.
  2. Ožkos sūrį sutrupinam gabaliukais ir apvoliojam prieskoninėse žolelėse.
  3. Ant iškepusių baklažanų riekių lygiai užbarstom rūkytą ožkos sūrį su žolelėm ir jas suvožiam. Tada dar įdedu 1,5minutei į mikrobangę, kad sūris apsilydytų. Gėris!

2 komentarai:

  1. Valioo! labai džiugu, kad lietuviškoje padangėje taip sparčiai daugėja kulinarinių blogų ;)

    O dar labiau temą, ačiū už puikų receptą, kuriuo tikrai pasinaudosiu, nes tiesiog nekenčiu aliejuje keptų baklažanų (net ir nusausinus juos popieriniu rankšluočių, man jie būna per riebūs).

    Ačiū dar kartą!

    AtsakytiPanaikinti
  2. kad baklažanai neprisigertų labai riebalų, reikia kepant naudoti ryžių aliejų. Jis nesusigeria taip į baklažanus.

    AtsakytiPanaikinti