Viduržemio regiono sriuba su cukinijom ir kapariais

Šį vakarą, viduržiemį, Viduržemio jūros kvapai mano virtuvėje:)

O sriubai reikės:

  • 400g smulkintų koncervuotų pomidorų (arba 4 šviežių)
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 1 raudonos saldžiosios paprikos
  • 4 šaukšų nuplautų ir nusausintų kaparių (kaparėlių)
  • 1,2 l daržovių sultinio
  • Svogūno, česnako
  • Baziliko arba kalendros
  • Rudojo cukraus pagal skonį
  • Druskos, pipirų
  • Alyvų aliejaus
  1. Įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepame svogūnus, sudedam česnaką, smulkintas saldžiąsias paprikas, užpilam sultiniu, suverčiam pomidorus. Sumažinam ugnį ir 10 min viskas burbuliuoja.
  2. Tada sudeda kaparius, kelias minutes paverdam ir beriam pusžiedžiais pjaustytas cukinijas dar 5 minutėm (aš mėgstu, kad jos būtų šiek tiek traškios).
  3. Pabaigoje gardinam baziliku arba kalendromis, drsuka, pipirais ir ruduoju cukrumi. Galima užtarkuoti parmezano.

Lengva, nekaloringa sriuba, tokia kaip aš mėgstu, o pikantiškumo suteikia kaparėliai:) Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą