Šį vakarą, viduržiemį, Viduržemio jūros kvapai mano virtuvėje:)
O sriubai reikės:
- 400g smulkintų koncervuotų pomidorų (arba 4 šviežių)
- 1 nedidelės cukinijos
- 1 raudonos saldžiosios paprikos
- 4 šaukšų nuplautų ir nusausintų kaparių (kaparėlių)
- 1,2 l daržovių sultinio
- Svogūno, česnako
- Baziliko arba kalendros
- Rudojo cukraus pagal skonį
- Druskos, pipirų
- Alyvų aliejaus
- Įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepame svogūnus, sudedam česnaką, smulkintas saldžiąsias paprikas, užpilam sultiniu, suverčiam pomidorus. Sumažinam ugnį ir 10 min viskas burbuliuoja.
- Tada sudeda kaparius, kelias minutes paverdam ir beriam pusžiedžiais pjaustytas cukinijas dar 5 minutėm (aš mėgstu, kad jos būtų šiek tiek traškios).
- Pabaigoje gardinam baziliku arba kalendromis, drsuka, pipirais ir ruduoju cukrumi. Galima užtarkuoti parmezano.
Lengva, nekaloringa sriuba, tokia kaip aš mėgstu, o pikantiškumo suteikia kaparėliai:) Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą