Burokėlių sriuba su apelsinais - tokios gal ir nevalgėte


Kai lyja - verdu sriubas. Po to, kai šį rudenį gavau dovanų nerealią-nuostabią 500 sriubų receptų knygą - visą tamsųjį ir šlapiajį periodą virdavau skirtingas sriubas po 2kartus per dieną! Nemeluoju, nes šioje knygoje beveik visi receptai kažkuo netikėti, derinami iš pirmo žvilgsnio keisti produktai, naudojama gausybė prieskonių. Kaip tik man:)
Todėl pamirškite įprastą burokėlių sriubą. Šį kartą ji bus kitokia.
Reikės:
  • 2 burokėlių
  • 2 morkų (nebūtinai)
  • 0,5-1l daržovių/vištienos sultinio (aš naudoju sultinio kubelius)
  • kelių skiltelių česnako
  • gabalėlio šviežio imbiero
  • svogūno
  • 1 a.š garstyčių grūdelių
  • 1a.š kmynų sėklų
  • po 1a.š maltos kalendros ir maltų kmynų
  • cinamono lazdelės
  • 5 kario lapelių (neturite - įdėkite lauro)
  • džiovintos čili ankšties
  • 1no apelsino sulčių ir 1a.š jo tarkuotos žievelės
  • natūralaus jogurto arba grietinės
  • ožkos sūrio (nebūtinai)
  1. Įkaitintame aliejuje pakepame garstyčių grūdelius, tada sudedam džiovintą čili ankštį, laimo lapelius, cinamono lazdelę ir kmynų sėkliukes. Pakepinam kelias akimirkas.
  2. Sudedam smulkintą svogūną, česnaką ir imbierą ir kepam kol suminštės.
  3. Burokėlius ir morkas sutarkuojam (supjaustom kubeliais) ir suverčiam į keptuvę, suberiam maltus kmynus ir kalendras, ir pakepiname.
  4. Supilame sultinį, sumažiname ugnį ir paliekame daržoves pavirti dar 10-15min.
  5. Į išvirusią sriubą supilame apelsino sultis (galima pilti balzaminio acto - nepaprastai tinka burokėlių sriuboms), gardinam jogurtu arba grietine, bei tarkuota apelsino žievele. Jei turite - labai rekomenduoju pabarstyti ožkos sūriu. Dieviška.

Galima valgyti ir atšaldytą sriubos variantą (tada reikėtų pertrinti ir kelias valandas palaikyti šaldytuve, pabarstyti česnako laiškais).

8 komentarai:

  1. Tikrai tokios dar nevalgius, tik burokėlių ir apelsinų salotas :) Traukiu į bandymų sąrašą

    AtsakytiPanaikinti
  2. Forelle, lauksiu įspūdžių ar patiko-tiko. Burokėlių alotos yra gėris, bet dabar burokėliai kažkokie nebesaldūs pasidarė:( tai mane labai liūdnina, nes valgydavau kiekvieną dieną salotas su jais, o dabar nebe skanu (kas išsiurė cukrų iš burokėlių?)... tad tenka sriubas virtis:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kokia idomi "fusion" sriuba! Tikrai, kad daug prieskoniu. Teks virti, kai tik sriubai poreikis atsiras prasidejus lietums :o)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jūrate, ahaha, sriubos ir lietūs - kažkas labai derančio:) Labai lauksiu kokių jūsiškų sriubyčių

    AtsakytiPanaikinti
  5. Deja burokeliai yra turbut vienintelis dalykas kurio as nevalgau.. Nors ka gali zinot.. Vakar pvz pajutau toki milziniska CRAVING manu kosei, kurios nekenciau nuo vaikystes.. Ir prisiviriau puoda ir vienu prisedimu suvalgiau. Gal burokeliu sriuba bus kitas nukreizejimas? :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Žiupsneli, matai, o aš manus toleruoju tik varškės gaminiuose:) Nors tiesą sakant, gal jei pabandyčiau, tai ir patiktų, juk nuo vaikystės košės manų neragavau!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tame ir esme kad ir as namus tik kepiniuose 'toleruodavau', o manu kose buvo kazkoks siaubas baubas dar nuo vaikystes. Bet vat niekada nezinai kas 'uzplauks'. Jauciu artimiausiu laiku virsiu antra puoda :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kai išbandysiu, pranešiu ar patiko. Tik manau lauksiu šviežių burokėlių, nes pernykščiai jau šiaip sau

    AtsakytiPanaikinti