Reikės:
- 0,5 puodelio basmati ryžių
- 1 baklažano
- pakeptų anakardžio riešutų (recepte buvo parašyta cashew, o aš pagalvojau, kad čia kažkokie mistiniai kišjų riešutai, tai įdėjau graikinių:)
- gabalėlio smulkinto imbiero
- aitriosios paprikos
- 2 a.š juodųjų garstyčių grūdelių
- kelių smulkinto česnako skiltelių
- 1 cinamono lazdelės
- 2 kardamono ankščių
- 1a.š maltos kalendros
- 0,5 a.š ciberžolės
- 1 lauro lapo
- 6-5 kario lapelių
- šviežios kapotos kalendros
- kelių šaukštų citrinos sulčių
- Ryžius perplauname po šalto vandens srove, kad nuplaukti krakmolo perteklių ir išdžiovinam.
- Baklažaną supjaustom riekelėm, padruskinam ir paliekam pusvalandžiui nusivarvėti (taip baklažanas kepant prisigers mažiau riebalų). Tada nuplaunam ir nusausinam.
- Įkaitintame aliejuje kelias minutes pakepame garstyčių sėklas. Sudedam aitriają papriką, cinamono lazdelę, lauro ir kario lapelius, kardamono ankštis, imbierą, česnaką ir truputį pakepame.
- Tuomet suberiam ryžius ir nuolat maišydami kelias minutes pakepinam, kad jie gražiai pasidengtų aliejumi ir prisigertų kvapnaus prieskonių aromato.
- Sudedam kąsnio dydžio pjaustytus baklažanus, suberiame ciberžolę ir maltą kalendrą, druskos pagal skonį, išmaišome.
- Į keptuvę supilam puodelį karšto vandens, gerai uždengiame, sumažiname ugnį ir paliekame pasitroškinti 12-15min.
- Puodą nukeliame nuo ugnies ir paliekame dar 10min nejudindami pastovėti.
- Pagardinam citrinos sultimis, šviežiomis kalendromis ir skrudintais riešutais. Ryžiai birūs, kvapnūs - apsivalgymas!
kiki, cashew riešutai ir yra anakardės :}
AtsakytiPanaikintiRusvaplauke, och tu... galvojau, kad čia stambesnes kokios anakardės iš foto:))) O va, žodynas man ir išvertė kišjų riešutai:) Ačiū už pastebėjimą!
AtsakytiPanaikintiIšbandyta, labai skanu! :) Ir kolegės darbe įvertino... ;)
AtsakytiPanaikinti