Sviestinis panyras su karijų riešutais (Paneer Masala)


Vilmos Matar Pullao užburta, nusprendžiau ir aš išmėginti panyro gaminimo būdą, kuris išsiskiria tuo, kad po to kaip apkepame sūrį, jį pamirkom vanenyje. Panaršiau po internetą ir išsirinkau Closet Cooking sviestinio panyro variantą - skanumėlis nežmoniškas:)

Reikės:

  • 150g panyro supjaustyto kubeliais (gera žinia tiems, kas nenubėga iki turgaus, Panemunės Pievų saldaus pieno sūrio būna ir parduotuvėse)
  • kelių šaukštų sviesto (aliejaus)
  • kubeliais pjaustyto didelio prinokusio pomidoro
  • saujos sutrupintų karijų riešutų (arba graikinių)
  • 1no svogūno, supjaustyto riekelėmis
  • 2česnako skiltelių, smulkiai sukaporų
  • 1a.š smulkinto šviežio imbiero
  • 1a.š maltos kalendros
  • 2 v.š šviežios kapotos kalendros
  • 1 a.š ciberžolės
  • 0,5a.š aitriosios paprikos miletelių (aš nededu)
  • 0,5 garam masalos (labai tinka!)
  • kelių v.š jogurto
  1. Pjaustytą kubeliais panyrą kelias minutes apkepiname svieste, kol gražiai paruduoja iš visų pusių. Išimame iš keptuvės ir suberiame į indelį su karštu vandeniu (galima įdėti ir ciberžolės) ir paliekame išmirkti, kol gaminsime kitus ingridientus (mirkymas vandenyje suteikia panyrui neįtikėtino purumo).
  2. Tada svieste pakepiname svogūnus kol suminkštėja. Sudedame imbierą ir česnaką ir dar 1 min pakepam.
  3. Į keptuvę sudedame pomidorus, riešutus, garam masalą, maltas kalendras, aitriają papriką, ciberžolę - išmaišome ir patroškinam 5 minutes.
  4. Tada suberiam nuvarvintą panyrą, pagardinam druska ir patroškiname dar 10 minučių.
  5. Patiekdami pagardinam jogurtu ir šviežiomis kalendromis. Dievų maistas! Man ypač patiko ir buvo netikėtas garam masalos aromatas ir troškintų karijų skonis, mmm....:)

8 komentarai:

  1. Šakės, kaip užsimaniau...
    Aš šiandien be pietų, todėl vengiu landžiot į maisto blogus, bet gi ta ilga nosis... Pati kalta :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Allegra, užjaučiu tavo skrandį, bet matyt tavoji nosis labiau dominuoja, nei pilvas:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha, šiuo atveju - faktas :)

    Nusipirkau tavo minėto sūrio, tik, po perkūnais, garam masalos nėr.. Būtinių būtiniausiai išbandysiu jau greičiausiai ryt.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sparnuoti, ir vėl matau fantastišką patiekalą Tavo blog'e! :) Jei tik galėčiau, skirčiau Tavo blogui apdovanojimą už netikėčiausius ir net aiktelėti priverčiančius patiekalus, labai malonų ir kultūringą rašymo stilių bei be galo drąsų šamanavimą virtuvėje su tokiais sėkmingais rezultatais! :)ŠAUNUOLĖ! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Allegra, garam masalos prieskonių krautyvėlese arba ekologinėse parduotuvėlėse būna. Pvz Basanavičiaus 18ka jos būna kelių rūšių - švelnesnės ir aitresnės - čia nuo skonio ir pasirinkimo priklauso. Bet būtinai susimedžiok, nes labai tinka šiam panyrui.

    Vilma, tai tau ačiū už šilumą ir tokią gerą energiją, man taip smagu, kad yra tokių žmonių kad negaliu nė apsakyti:) Turiu jausmą, kad galbūt greit susiorganziuosime susimatymą visos "gyvai":)))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sparnuoti, tas jausmas labai kolektyvinis! :D Kai grįšiu iš atostogų labai labai norėčiau vasariniame susitikime sudalyvauti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jau išbandžiau :) Labai skanu, sužavėta.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Allegra, labai džiaugiuosi, kad patiko:) Aš visai pasimaišius ant panyrų, vėl pasidariau:)

    AtsakytiPanaikinti