Saldžiarūgštės rabarbarų, špinatų ir kedro riešutų salotos


Mama su rabarbarais kol iš sodo atvažiavo su šviežiais rabarbarais ir špinatais (ačiū jai), tai aš beveik ir pavėlavau į rabarbarų savaitės projektą. Labai norėjau jame sudalyvauti, nes niekad gyvenime nieko nesudariusi iš rabarbarų, apart rabarbarinių ledinukų, kai vaikystėje mėgdavau nuluptą rabarbaro kotelį įkišti į cukrų:)

Šįkartą mano dėmesį patraukė gaivios ir gardžios salotos - viskas labai dėrėjo - rabarbarų rūgštelė su saldžiais kedrų riešutėliais ir šiltu padažu.

Reikės:
  • Riekutėm pjaustytų nuluptų rabarbarų
  • poros saujų šviežių špinatų lapelių
  • 2v.š paskrudintų kedro riešutų
  • 2v.š balto vyno acto
  • 2v.š cukraus (aš dėjau 1ną)
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  1. Nuplauname špinatų lapelius, nuvarviname ir sudedame į salotų lėkštę.
  2. Supjaustytus rabarbarus užpilame šaltu vandeniu, taip kad apsemtų per porą pirštų, sumaišome su cukrumi ir užverdame. Apverdame 2min ir su kiaurasamčiu išimame rabarbarus ir dedame į lėkštę su špinatais.
  3. Puode likusį rabarbarų nuovirą grąžiname ant sumažintos ugnies, supilame actą, įberiam druskos ir pipirų ir kaitiname, kol skystis perpus nusigaruos. Nukeliame nuo plytos ir įmaišome alyvuogių aliejų.
  4. Špinatus ir rabarbarus apliejame šiltu padažu, pabarstome skrudintais riešutais ir iš karto tiekiame. Gar-du-mė-lis!:)

4 komentarai:

  1. Gi nepalvėlavai dar, siųsk iki vidurnakčio :)

    O kas 5. punkte? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Allegra, 5tam punkte tikriausiai kažkoks naminukas aikčioja dėl rabarbarų gaivumo:) Ačiū, pasitaisiau:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vat cia tai idomus rabarbaru panaudojimas! Suintrigavo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žiupsneli (kaip gražiai skamba tavo nick'as), vat man irgi pasirodė įdomu, o svarbiausia ir skanu! Jei turėsi rabarbarą išmėginki, ilgai neužtrunka procedūra:)

    AtsakytiPanaikinti