Keptas varškės sūris su medum ir čili

Persikėlėm į naujus, savus, nuostabius namus, kuriuose yra erdvės.... bet nėra resursų virtuvės įsirengimui:) Na, gyvenima taip kartais jau nutinka. Nepaisant to, mano draugas sugebėjo iškepti dieviškai skanų varškės sūrį mikrobangų krosnelėje. Skubu pasidalinti:)
Reikės:
  • Balto 22% riebumo varškės sūrio (su kmynais ar kitais priedais, jei mėgstate)
  • 2 kupinų v.š. medaus
  • žiupsnelio maltos čili
  • druskos

  1. Sūrio paviršių šiek tiek įpjauname grotelėmis (kaip nutoraukoje), pabarstome čili, kitais mėgiamais prieskoniais ir uždedame ant viršaus medų (medų galima dėti ir į kepimo pabaigą, tada jis mažiau sukepa).
  2. O dabar prasideda tikrasis menas - darbas su mikrobange. Reikia praktikos ir stebėjimo, kad suprasti kokį poveikį jūsiškė krosnelė turės sūriui:) Su mūsiške viskas vyko taip - 5min sūris buvo pakeptas paprastu rėžimu (reikia bandyti po trumpai, nes kitaip išsilydys). O tada 25 minutes tik ant grilio rėžimo.

Paprasta ir kaip skanu! Kvepia medumi...

13 komentarų:

  1. Sveika,

    didžiausi sveikinimai!! Jetau, kaip smagu savo namus turėti, kada mums ateis toks laikas?? Su laiku ir virtuvę įsirengsit, bet įsivaizduoju kaip sunku mėgstančiam gaminti žmogui gyventi be virtuvės, pati panašiai verčiuosi :)

    Sūris tavo darytas ar pirktinis??
    Darysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ojei, kaip nuostabu - nuosavi namai! čia turbūt vienas stebuklingiausių dalykų gyvenime -- menu, kaip močiutė pasakojo apie savo pirmą su seneliu pirktą butą ir kaip pirmąvakar bandė daryti tortą. be orkaitės, aišku, be nieko.

    o sūris..
    omfg.
    atsiprašau, paprastai nesikeikiu, bet čia tai ooooooo. vienąsyk gyvenime esu ragavusi orkaitėje kepto sūrio, ir nuo tolaik vis prisimenu rūškanom dienom. o taviškis - žiū - mikrobangėj! pripažinsiu, man mikrobangės yra kažkas mistiško (juose tik liekanėles šildausi), tad maisto gaminimas jose man atrodo truputį pabarstytas magija. juodoji magija, juodoji magija!

    dideliausio jaukumo jummms ,)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super duper! :) Negaliu patikėti, kad tokius dalykus mikrobangėje galima sukurti. Medus ir čili... mmmm... Beje, aš šiandien kepiau panyro gabaliukus, nes gaminau matar pullao, jie vieni be priedų, tik apskrudę, baisiai skanūs, tai įsivaizduoju koks tas sūris turi būti puikus. Vieną kartą esu valgiusi orkaitėje su prieskoniais keptą sūrį, tai įsimylėjau jį iki gyvenimo galo turbūt. :)

    Ir dar - nuoširdžiausi sveikinimai persikrausčius į SAVO namus! Puikiai įsivaizduoju, kaip jautiesi, nes pati prieš nepilnus 2 metus, po 6 metų gyvenimo barake, persikrausčiau į tikrus namus, tai kaip katė visus kampelius apėjau, viskas taip miela buvo. :) Įkurtuvių proga linkiu virtuvės kuo greičiau! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū merginos už palaikymą ir sveikinimus, jūs be galo mielos:) Dėl namų, esu visiškoje euforijoje, o dėl virtuvės - neviltyje:) Daužau visus indus, nes juos plauti tenka vonios kriauklėje, o gaminti, tai diskomfortas totalinis. Bet visa tai smulkmenos, įsivaizduoju, kad po kelių metų prisiminisiu ir juoksiuos:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Egle, sūris pirktinis, kai išbandysi duok žinią kaip pavyko:)

    Vilma, greitai papasakoki kas tas matar pullao ir kaip tai daryti, degu iš nekantrumo:)

    Rusvaplauke - mikrobangės magija atiskleidžia kai esi bėdoj:) Linkiu, kad gaminimas džiugintų ir be jos, vis tiek, malonumo kokybė su mikrobange ne ta...:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sparnuoti, po savaitgalio :)
    O ji orkaitej galima kepti? Nors vaziuoju tevu aplankyt tai ir mikrobange bus. prabangiai jie ten gyvena, tai ne mes vargsai nuskriausti pusiau studentai :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Egle, orkaiteje turetu super gerai gautis, daug geriau nei mikrobangej! As irgi pas mama karts nuo karto varau pyrago issikepti, nes turi orkaite:) Nieko, ateis ir musu eile prabangiau gyventi, tikekimes anksciau nei tevu amziaus sulaukus:))))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sparnuoti, specialiai Tau šįvakar įkelsiu Matar Pullao receptą ir nuotrauką be eilės į savo blogą. :)
    Kai kitą kartą pas mamą kepsi pyragą - nufotografuok jį, gerai? Man labai smalsu pažiūrėti kokius gardėsius kepi. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Vilma, tu lobis:) labai labai lauksiu tavo Matar Pullao! O as tau kada pyraga iskepsiu:) Gal net savo orkaiteje... mmmm:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. labai grazu ir turetu but labai labai skanu! ispudinga ne kitaip:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. nuostabu :) na kada gi beužsukčiau, vis nuostabūs patiekalai.
    Šaunuma!

    Įrodymas, kad galima išsisukti iš situacijos.
    Kantrybės tau. Be virtuvės sunku. O mums gi ypač. Laikykis :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Išbandėm! Ačiū. Be galo, be krašto, be proto skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labai labai skanus sūris;)Labai skaniai kvepia medumi;)

    AtsakytiPanaikinti