Burokėlių ir avokadų užkandis su riešutais

Kas galėjo pagalvoti (tik ne aš), kad kreminiai avokadai dera su saldžiais burokėliais jei jiems akomponuoja balzaminio acto ir citrinos rūgštelė (b-ū-t-i-n-a-i)! Deja, nepavyko man su šios porelės fotogeniškumu, tad nuotraukos nededu:)

Reikės:
  • 1-2 virtų (keptų orkaitėje) burokėlių
  • prinokusio avokado
  • traiškyto česnako skiltelės
  • pusės citrinos sulčių
  • balzaminio acto
  • šviežių kalendrų
  • druskos, pipirų
  • kedro arba graikinių riešutų/moliūgo sėklų (lengvai paskrudintų)
  1. Burokėlį supjaustome žiedeliais, užpilame puse kiekio citrinos sulčių ir balzaminiu actu, sudedame česnaką, išmaišome ir paliekame pasimarinuoti 10-15minučių.
  2. Avokadą taip pat supjaustome žiedeliais, pagardinam pipiriukais ir negailėdami apšlakstome citrinos sultimis.
  3. Į lėkštę ratu sluoksniuojam salotas: riekelė burokėlio, riekelė avokado ir t.t. Pabarstome šviežiomis kalendrosmi, druska, pašlakstom balzaminiu actu, užbarstome riešutais ir skanaujam!

2 komentarai:

  1. Aš galėčiau pagalvoti, bet nepagalvojau, todėl nesiskaito, kad galėčiau... :D Man burokėlis tokia skani daržovė, kad net su šokoladiniu tortu valgyčiau. :)
    O dėl nuotraukos, tai, "drąsiau, drambly!", nors kokia iliustracija bus, o mes jau nepriekaištausim - patys ne genijai... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, prajuokinai mane:)))))) O dėl meilės burokėliui - aš 100procentų pasirašau, aš irgi juos su bet kuo galėčiau valgyti, nereali daržovė, mniaaaaaaam:))))

    AtsakytiPanaikinti