Reikės:
- 1-2 virtų (keptų orkaitėje) burokėlių
- prinokusio avokado
- traiškyto česnako skiltelės
- pusės citrinos sulčių
- balzaminio acto
- šviežių kalendrų
- druskos, pipirų
- kedro arba graikinių riešutų/moliūgo sėklų (lengvai paskrudintų)
- Burokėlį supjaustome žiedeliais, užpilame puse kiekio citrinos sulčių ir balzaminiu actu, sudedame česnaką, išmaišome ir paliekame pasimarinuoti 10-15minučių.
- Avokadą taip pat supjaustome žiedeliais, pagardinam pipiriukais ir negailėdami apšlakstome citrinos sultimis.
- Į lėkštę ratu sluoksniuojam salotas: riekelė burokėlio, riekelė avokado ir t.t. Pabarstome šviežiomis kalendrosmi, druska, pašlakstom balzaminiu actu, užbarstome riešutais ir skanaujam!
Aš galėčiau pagalvoti, bet nepagalvojau, todėl nesiskaito, kad galėčiau... :D Man burokėlis tokia skani daržovė, kad net su šokoladiniu tortu valgyčiau. :)
AtsakytiPanaikintiO dėl nuotraukos, tai, "drąsiau, drambly!", nors kokia iliustracija bus, o mes jau nepriekaištausim - patys ne genijai... ;)
Vilma, prajuokinai mane:)))))) O dėl meilės burokėliui - aš 100procentų pasirašau, aš irgi juos su bet kuo galėčiau valgyti, nereali daržovė, mniaaaaaaam:))))
AtsakytiPanaikinti