Apelsininis varškės pyragas su čili ir šokoladu

Labai norėjosi pradžiuginti artimą žmogų pyragu, o sąlygų jam išsikepti neturėjau, tai išbandžiau dar vieną variaciją lengvai paruošiamo nekepto varšės pyrago.

Reikės:

  • 2 pakelių varškės
  • 100ml riebios grietinėlės
  • 1 pakelio šokoladinių sausainių
  • pusės plytelės juodo šokolado
  • 100g sviesto
  • 2 v.š. medaus
  • pusės apelsino sulčių
  • 2a.š. tarkuotos apelsino žievelės
  • 1a.š vanilės
  • 1 a.š želatinos
  • šokolado drožlių, čili miltelių ir pakeptų migdolų - pyrago papuošimui
  1. Suberiame sausainius į smulkintuvą ir sumalame. Kas tokio neturi, galima sudėti sausainius porcijomis į maišelį (švarią nailoninę kojinę) ir gerai su kočėlu pakočioti.
  2. Ištirpiname sviestą.
  3. Šokoladą sukapojame į smulkias daleles.
  4. Sumaišome sausainius, tirpintą sviestą ir šokolado gabaliukus. Suberiame trupinių masę į pyrago skardą, išlyginame, gerai suspaudžiam (aš pasitelkiu plokščią bulvių grūstuvę) ir įdedame pusvalandžiui į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.
  5. Tuo metu su blenderiu gerai ištriname varškę, supilame apelsino sultis, žievelę, medų ir vanilinį cukrų.
  6. Gerai išplakame grietinėlę iki standžios masės.
  7. Ištirpiname želatiną poroje šaukštų karšto vandens ir su grietinėle įmaišome į varškę.
  8. Sukrečiam varškės masę ant sustingusio sausaininio pagrindo, užbarstom šokolado drožlėm, trupučiu čili ir keptais migdolais ir dedame nakčiai į šaldytuvą. Jei labai nekantru, pyragą galima ragaut ir po geros valandos.

1 komentaras:

  1. atrodo skaniai, o iš kur originalus receptas? Ta prasme, koks šaltinis? Šiaip smalsaujuosi :)

    AtsakytiPanaikinti