Reikės:
- 2 pakelių varškės
- 100ml riebios grietinėlės
- 1 pakelio šokoladinių sausainių
- pusės plytelės juodo šokolado
- 100g sviesto
- 2 v.š. medaus
- pusės apelsino sulčių
- 2a.š. tarkuotos apelsino žievelės
- 1a.š vanilės
- 1 a.š želatinos
- šokolado drožlių, čili miltelių ir pakeptų migdolų - pyrago papuošimui
- Suberiame sausainius į smulkintuvą ir sumalame. Kas tokio neturi, galima sudėti sausainius porcijomis į maišelį (švarią nailoninę kojinę) ir gerai su kočėlu pakočioti.
- Ištirpiname sviestą.
- Šokoladą sukapojame į smulkias daleles.
- Sumaišome sausainius, tirpintą sviestą ir šokolado gabaliukus. Suberiame trupinių masę į pyrago skardą, išlyginame, gerai suspaudžiam (aš pasitelkiu plokščią bulvių grūstuvę) ir įdedame pusvalandžiui į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.
- Tuo metu su blenderiu gerai ištriname varškę, supilame apelsino sultis, žievelę, medų ir vanilinį cukrų.
- Gerai išplakame grietinėlę iki standžios masės.
- Ištirpiname želatiną poroje šaukštų karšto vandens ir su grietinėle įmaišome į varškę.
- Sukrečiam varškės masę ant sustingusio sausaininio pagrindo, užbarstom šokolado drožlėm, trupučiu čili ir keptais migdolais ir dedame nakčiai į šaldytuvą. Jei labai nekantru, pyragą galima ragaut ir po geros valandos.
atrodo skaniai, o iš kur originalus receptas? Ta prasme, koks šaltinis? Šiaip smalsaujuosi :)
AtsakytiPanaikinti