Briuselio kopūstai su feta sūriu ir prieskoninėm žolelėm

Dievinu briuselio kopūsčiukus. Dėl gražios spalvos, formos ir švelnaus skonio. Dabar kaip tik jų sezonas, tad mano šaldytuve visuomet jų rasit:)

Taigi siūlau lengvą užkandėlę, kuriai reikės:
  • 300g briuselio kopūstų
  • 100g Fetos sūrio ( aš perku 9% riebumo)
  • mėgiamų prieskoninių žolelių: baziliko, meirūno, raudonėlio ir k.t.
  • Druskos, pipirų
  1. Briuselio kopūsčiukus verdame pasūdytame vandenyje 6-7min. Jokiu būdų neuždengiam puodo- kitaip jie praras savo gražią žalią spalvą. Ši taisyklė galioja visom žaliom daržovėm.
  2. Tuo metu su šakute sutrinam fetos sūrį, gardinam pipirais ir negailime mėgiamų žolelių.
  3. Išvirusius briuselio kopūstus sumaišom su fetos sūrio ir žolelių mišiniu ir šveičiam!

Man - tai dievų maistas:) Jeigu norisi, galima briuselio kopūstų nevirti, o juos perpjauti per pus, aplieti alyvų aliejumi ir apkepti grilio keptuvėje 5 min. Jie tada traškesni, nei virti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą