Kaip pilką vakarą paskaidrinti oranžine ugnele? Ogi pasigaminti indišką trintų morkų stebuklą:)
Šiai sriubai reikės:- 450g morkų
- 2 apelsinų sulčių
- 1,2 l daržovių sultinio
- 1 saldžios paprikos (galima ir nedėti)
- 1 aitrios paprikos ankšties be sėklyčių
- 2 a.š maltų kmynų
- 1a.š saldžiosios paprikos miltelių
- 1 a.š maltos kalendros
- šviežios kalendros pabarstymui
- 0,5 a.š imbiero miltelių
- svogūno
- česnako
- druskos, pipirų
- alyvuogių aliejaus
- Alyvuogių aliejuje 4min kepinam smulkintą svogūną, dedam trintą česnaką, smulkiai pjaustytą aitrųjį pipirą, beriam kmynus, kalendrą, imbierus ir paprikos miltelius. Viską išmaišom ir kelias minutes ant nedidelės ugnies pakaitinam.
- Beriam i puodą su prieskoniais smulkintas saldžiąsias paprikas, morkas, užpilam daržovių sultiniu. Sumažinam ugnį, uždengiam dangtį ir leidžiam 20 min linksmai paburbuliuti.
- Daržovėm išvirus pertriname, išspaudžiam apelsinų sultis (tai padaryti l. paprasta per pus perpjovus apelsiną ir į minkštimą smeigiant ir sukant šakutę) ir pabarstom šviežiom kalendrom, gardinam pipirais ir druska.
Skanu, sotu, pikantiška ir labai šilta...:) Vien nuo sriubos spalvos linksmiau pasidaro:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą