Morkų sriuba arba oranžinis vakaro stebuklas

Kaip pilką vakarą paskaidrinti oranžine ugnele? Ogi pasigaminti indišką trintų morkų stebuklą:)

Šiai sriubai reikės:

  • 450g morkų
  • 2 apelsinų sulčių
  • 1,2 l daržovių sultinio
  • 1 saldžios paprikos (galima ir nedėti)
  • 1 aitrios paprikos ankšties be sėklyčių
  • 2 a.š maltų kmynų
  • 1a.š saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 a.š maltos kalendros
  • šviežios kalendros pabarstymui
  • 0,5 a.š imbiero miltelių
  • svogūno
  • česnako
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  1. Alyvuogių aliejuje 4min kepinam smulkintą svogūną, dedam trintą česnaką, smulkiai pjaustytą aitrųjį pipirą, beriam kmynus, kalendrą, imbierus ir paprikos miltelius. Viską išmaišom ir kelias minutes ant nedidelės ugnies pakaitinam.
  2. Beriam i puodą su prieskoniais smulkintas saldžiąsias paprikas, morkas, užpilam daržovių sultiniu. Sumažinam ugnį, uždengiam dangtį ir leidžiam 20 min linksmai paburbuliuti.
  3. Daržovėm išvirus pertriname, išspaudžiam apelsinų sultis (tai padaryti l. paprasta per pus perpjovus apelsiną ir į minkštimą smeigiant ir sukant šakutę) ir pabarstom šviežiom kalendrom, gardinam pipirais ir druska.

Skanu, sotu, pikantiška ir labai šilta...:) Vien nuo sriubos spalvos linksmiau pasidaro:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą