Reikės:
- 1 baklažano
- 200g karštai rūkytos skubrės
- riekelėm pjaustyto pomidoro
- tarkuoto Džiugo, ar kito sūrio (nebūtinai)
- baziliko
- druskos, pipirų
- Baklažaną perpjaunam per pusę, išpskobiam vidų taip, kad gautųsi "laivelis". Gausiai apibarstom druska, prislegiam ir paliekam 20min "nusisunkti". Tada baklažanus nuplaunam ir nusausinam su popieriniu rankšluosčiu.
- Įkaitinam orkaitę arba grilio keptuvę (kurią aš naudoju daržovių kepimui be riebalų - tiesiog šiek tiek patepu suvilgytu aliejuje teptuku)
- Jei kepam orkaitėje viskas labai paprasta - baklažaną įdarome pjaustytos skumbrės gabaliukais, ant viršaus uždedam pomidorų riekeles, užbarstom sūriu ir kepam.
- Jei gaminam grilio keptuvėje - pirmiausiai iš abiejų pusių apkepam neįdarytus baklažano laivelius, tada sudedam skumbrę, pomidorus ir sūrį ir dedamį mikrobangę keliom minutėm, kad sušiltų skumbrė ir sumikštėtų pomidoras.
- Iškepus gardinam druska, pipirais, bazilikais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą