Kreminė menkė kokosu piene arba indiškas žuvies korma



Mmmm, šviežia žuvytė kreminiame padaže... Ak, ta dieviška indiška virtuvė:) Paprastai korma patiekalai gaminami su kokosų pienu ir gardinami migdolais, tačiau aš rinkausi kiek lengvesnį variantą - naudojau neriebų kokosų pieną ir šiek tiek liesos grietinės.

Reikės:

  • šviežios menkės file supjaustytos gabalėliais (arba kitos baltos žuvies)
  • skardinės kokoso pieno
  • didelio, riekelėm pjaustyto svogūno
  • žalios čili ankšties, išvalytom sėklytėm ir smulkiai sukapotos
  • 2 a.š kari pastos arba 1a.š kario prieskonių
  • 0,5 a.š ciberžolės
  • pusės citrinos sulčių
  • keli šaukšai neriebios grietinės
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • šiek tiek miltų

  1. Žuvies gabalėlius šiek tiek apvoliojam miltuose (nukratome miltų perteklių) ir 2-3min apkepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Išimame žuvį su kiaurasamčiu ir atidedame.
  2. Troškinimui skirtame inde įkaitiname aliejų, suberiam svogūnus ir apkepame kol jie suminkštės. Tada sudedame kapota čili ankštį, kario pastą arba prieskonius, citrinos sultis, suberiam ciberžolę ir pamaišydami apkepame 1min.
  3. Į keptuvę su prieskoniais supilame kokosų pieną, užverdame, sumažiname ugnį ir leidžiame 10 min pasitroškinti, kad aromatai atsiskleistų.
  4. Pabaigoje sudedam žuvį, atsargiai, kad nesubyrėtų su šaukštu apšlakstom ją padažu ir leidžiam dar 2-3min pasitroškinti, kad žuvis sušiltų ir prisigertų padažo. Patiekdami pagardinam grietine. Labai aromatinga, lengvai paruošiama ir gardu!

4 komentarai:

  1. Ui prisiminiau ir as kad siandien zuvi norejau kept, tik ta savo nora pamirsau ir is parduotuves prisitempiau maisa grybu grybienei.. Kazkaip neturiu didelio noro grizt per balas ir lietu.. Gal galima gabaliuka nuotraukos atsipjaut? ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsiprašau už klausimą ne į temą.
    Žiupsneli Druskos, o kokius grybus apart pievagrybiu randi UK parduotuvese? Aš taip išsiilgusi tos tikros grybienės su miško grybais.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ieva, as naudoju pievagrybius (tik juos butina pries tai netrumpai pakept - tik kada 'pasileidzia' visas grybiskas skonis ir aromatas) ir jei noriu dar idedu mociutes sudziovintu baravyku (na atmirkius ir visa kita...).
    Atsiprasau uz atsakyma ne i tema :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žiupsneli, tu man savųjų grybų, o aš tau - dosniai žuvies! Va, čia tai, transkontinentiniai mainai:)

    AtsakytiPanaikinti