Nuostabusis omleto karis su jogurtu ir skrudintais kuminais


Jau kurį laiką audžiau mintį išbandyti Jūratės kiaušinių karį. Bet šeštadienio rytą kaimynas iš kurio "skolinamės" internetą miegojo, tad negalėjau prisijungti ir pasitikslinti recepto. Teko gaminti iš savo receptų knygos. Pasinaudojau nuostabiu Jūratės patarimu šį karį daryti ne su virtais kiaušiniais, o su be priedų iškeptu omletu, kuris prisitraukė pasakiško padažo ir buvo taip skanu, kad negaliu apsakyti:)

Kariui reikės:
  • 2 kiaušinių
  • skardinės konservuotų pomidorų be odelės
  • gabalėlio šviežio smulkinto imbiero
  • 2skiltelių kapoto česnako
  • 1 skiltelėm pjaustyto svogūno
  • smulkiai kapoto aitriojo pipiriuko (aš nedėjau)
  • 1a.š medaus (rudojo cukraus)
  • 1a.š ciberžolės
  • 1a.š maltos kalendros
  • 1a.š paskrudintų kuminų (kmynų)
  • kelių šaukštų natūralaus jogurto
  • saujos kapotų šviežių kalendrų
  • druskos
  1. Įkaitintame aliejuje pakepame svogūną kol suminkštėja, tada sudedame česnaką, imbierą, aitriają papriką, suberiam ciberžolę ir dar pakepam 1ną minutę.
  2. Į keptuvę suverčiame konservuotus pomidorus, įdedame medaus, maltos kalendros, sumažiname ugnį ir patroškiname 10min.
  3. Tuo metu lengvai išplakame kiaušinius ir iškepame omletą, kurį padalinam į norimo skanumo gabalėlius. Jei tingite kepti omletą, galite tiesiog kietai išvirti kiaušinius.
  4. Omleto gabalėlius (arba virtus kiaušinius) sudedame į puodą su pomidorais ir dar kelias minutes pašildome, kol jis prisitrauks nuostabaus kario aromato.
  5. Pateikiame su šviežiomis kalendromis, jogurtu ir užbarstome skrudintais kuminais (kmynais). Tikra skonio šventė!

Kitą kartą darysiu pagal Jūratės receptą, ten dar daugiau nuostabių prieskonių! Nuodėmingai aromatingas ir skanus pusrytis:)

10 komentarų:

  1. Viskas, aš užsikoduoju nuo blog'ų. rimtai. nuo šito ir dar kelių ypač. Jau žinau, kas tikrai tikrai bus savaitgalio pusryčiams ;)

    o dabar dar reikia tik iki turgaus braškių, vakarykščiam receptui.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egle, neužsiblogink dar, juk kartu daug smagiau atradinėti įvairias gudrybes:) Man tavo patarimai labai praverčia!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pasistengsiu, nes per daug sergu šita liga, kad norėčiau pasveikti :) Kad smagiau, tai sutinku, bet kaip atsirinkti, tai kas yra tie patys pirmiausiai reikalingi išbandyti dalykai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. As gi nemeluoju ;o) Grazus pateikimas ir gardi nuotrauka!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gerbiamosios indų virtuvės meistrės. Klausiu abiejų, kuo keisti kalendrą, tiek šviežia tiek džiovintą - bėda bėda, vienas asmuo namie jos net kvapo pernešti negali, ir net vieną mažiausią lapelytį sriuboj užuostų ir jos nevalgytų...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Egle, och tu varge, tavo "K" čia šitaip protestuoja?:) Kaip tik tavo nurodytame nerealiame jogų puslapyje skaičiau, kad galima kalendras keisti petražolėmis (bent jau viename panyro recepte taip rekomendavo), bet aš kažkaip įtariai į tą pasiūlymą pažiūrėjau, nes petražolių skonis intensyvesnis ir kartesnis. Man atrodo, kad tiesiog pakeisk mėgstamom žolelėm ir bus ramu(pvz bazilikas, mairūnas juk baisiai universalūs ir neturėtų tavo mielojo supykdyti).

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aha, žinok "K" :) vienąkart virdama sriubą tiesiog iš akies bėriau prieskonius ir galvojau pamėginsiu naują žolelių mišinį, tai pirmas klausimas: "Kalendros dėjai???". patraukiau pečiais: "na nėra pas mus namie kalendrų". "Nesąmonė, čia tikrai yra kalendros" ir pan. Slapčiom pažiūrau etiketę, o ten pasirodo ir kalnendros. Užuodžia iš tolo. Pasirodo, jo mama vienu metu buvo jas labai pamėgusi dėti visur, tai jis į tą pusę net žiūrėti nebegali :)
    Bandysiu gal šviežiais bazilikais ar rozmarinu keist. Ant palangės labai veši šalavijas, tai gal reikia su juo paeksperimentuot...

    Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  8. Egle, sviezias kalendras visuose receptuose galima ir praleisti, cia tik skonio reikalas. Mes irgi ne visada viska kalendroms apibarstom, ka rasi beveik kiekviename indiskame recepte. Be to, visada gali tik savo porcija pasigardinti pries valgant :o) Ir sutinku su Sparnuociu, eksperimentuok su kitais zalumynais, nepagadinsi! :o)

    AtsakytiPanaikinti
  9. P.S.: esu keleta kartu pamirsusi ideti maltos kalendros ir visai jos netruko :o)

    AtsakytiPanaikinti
  10. aš irgi skaičiau, jog petražolėm galima keisti - tą ir darau, kada kalendros po ranka nėr.

    kaip gardžiai atrodo tavasis karis! skaičiau ir aš tąjį receptą su kiaušiniais, bet dar neišdrįsau - nesu didelė kiaušinių mėgėja, kažkaip nedrąsu todėl.

    AtsakytiPanaikinti