Braškių salotos su datulėmis, agurkais ir jogurto-mėtų padažu


Braškės užderėjo! Taip ir laukiau bei nekantravau, kad galėčiau išbandyti šias salotas. Gaivios, va-sa-riš-kos ir kiek netikėtos!

Reikės:
  • 1-2 stiklinių braškių
  • smulkiai pjaustyto agurko
  • saujos kapotų datulių (jei neturite šviežių, tiks ir džiovintos)
  • šviežios kapotos mėtos
  • natūralaus jogurto
  • braškių sirupo (aš nedėjau)
  • druskos, pipirų
  1. Į dubenį dedame supjaustytus agurkus, braškes ir užbarstome kapotomis datulėmis.
  2. Jogurtą sumaišome su braškių sirupu (jei naudojame) ir šviežiomis mėtomis.
  3. Užpilame braškes-agurkus jogurtu, pagardinam druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Man labai patiko datulių idėja, jos čia suteikė reikiamo "cinkelio":) Skanu!

4 komentarai:

  1. kokios gaivumyniškos. laukiu nesulaukiu braškių iš savo sodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rusvaplauke, aš irgi smailinu akį į mamos sodą, kada jos braškės užderės:)) Valgyt esu gudri, o va ravėti...pamirštu:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. šiandieną priešpiečiams gaminausi :} tiesa, pirmiausia kiek keistoka atrodė - braškės ir agurkai! - tačiau tada prisiminiau kaip viename straipsnyje apie skonių derinius skaičiau, jog braškes galima naudoti receptuose vietoj.. pomidorų. na gal pomidorų padažo iš braškių ir nevirčiau, bet..
    salotų skonis priminė vasaromis šlamštojamas daržines salotas - pomidorai, agurkai, grietinė, druska, pipirai, svogūnų laiškai, palaima.
    sutinku su tavim: datulės čia labai labai tinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šitos irgi tiktų mano rytdienos pietums... Po sporto norisi kažko greitai paruošiamo :)

    AtsakytiPanaikinti