Labai švelnus panyras su špinatais, kedrais, imbieru ir obuoliais

Užsiciklinau ir vėl. Panyrais:) Šį kartą švelnumynų megėjoms.

Reikės:
  • 200g kubeliais pjaustyto panyro
  • 200g špinatų
  • 1no kubeliais pjaustyto obuolio
  • 2v.š paskrudintų kedro riešutų
  • 1a.š kuminų (kmynų)
  • kelių skiltelių smulkinto česnako
  • skiltelėm pjaustyto šaloto
  • gabalėlio šviežio smulkinto imbiero
  • laimo lapelių
  • džiovintos čili (jei mėgstat aštriau)
  • 1a.š švelnios garam masala (nebūtinai)
  • 1a.š ciberžolės
  • 1a.š cinamono
  • kelių v.š citrinos sulčių
  • grietinėlės arba jogurto
  • saujos smulkintų šviežių kalendrų
  1. Panyro gabalėlius kelias minutes apkepame aliejuje (svieste), kol gražiai paruduoja, o tada sudedame į indelį su šiltu vandeniu ir išmaišyta ciberžole kad išmirktų, kol gaminsime kitus ingridientus.
  2. Įkaitintam aliejuje ir ant nedidelės ugnies kelias mintes pakepame kuminus, džiovintą čili ir laimo lapelius.
  3. Įmaišome ciberžolę ir sudedame šalotą. Pakepame kol svogūnai suminkštėja, tada sudedam česnaką ir imbierą ir pakaitinam dar 1min.
  4. Tuomet atkeliauja obuoliai, smulkinti špinatų lapeliai, cinamonas, garam masala, šiek tiek druskos ir pipirų pagal skonį. Jei naudojam grietinėlę, pats laikas jos čia įpilti. Patroškinam 5min ir sudedam panyrą dar 5-10čiai minučių, kad prisigertų skonių ir aromatų.
  5. Tiekiame su jogurtu (jei nenaudojome grietinėlės) ir pabarstome skrudintais kedrų riešutais, pašlakstome citrinos sultimis. Panyras mane užvaldė:)

12 komentarų:

  1. Sparnuoti, žiūriu be galo susžavėjus indiška virtuve ir prieskoniais. Šitas patiekalas laaaabai skaniai skamba ;)
    Panyras naminis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egle, panyras šį kartą pirktinis, bet radau kelis labai įdomius naminio panyro gaminimo receptus, kai į kaitinamą pieną įdedama įvairių prieskonių, kad sūris turėtų savo aromatą pats iš savęs. Reikės bandyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sparnuoti, visos šios salotos - tavo kūrybos vaisius? Jei taip - pagarba, talentas esi :)

    Vakar, tiesa, ruošiausi vėl gamintis salotas su saldaus pieno sūriu :)) Irgi užsi-cik-cik-cik-linau :)) Deja, toji parduotuvė, kurioje ieškojau, juo neprekiauja.. Tai nuliūdau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Allegra, ačiū labai, šį variantą pati sufantazavau:)
    Vakar pirkau Panemunių Pievų saldaus pieno sūrį didesnėje IKI, nes kitos parduotuvėse irgi nerandu. Tai jei galiojimo laikas neprieštarauja, prisiperku daugiau, kad nepritrūkčiau.
    Labai lauksiu ir tavo panyro recepto! Savaitgalį ketinu išbandyti panyro salotas su medaus užpilu:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taip taip, aš pirmą sykį taip pat IKI pirkau, Maximoj nebuvo. Šiandien užlėksiu į akropolinę, gal didesnėj bus.

    Gamink gamink, aš pakopinsiu ir savo skrandį nudžiuginsiu :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai apetitnai atrodo! O uz kurybiskuma ir as lenkiu galva zemai! Lauksiu panyro su meduciu... :o)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ačiū Jūrate! Bus ir su medučiu, tik ten dar visokių keistų man lešių-pupų reikia, tai reikės sukti galvą kaip tai spręsti, jei ką, klausiu tavęs:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. O kur to panyro galima gauti?.... :))

    AtsakytiPanaikinti
  9. žalia varna, pasidaryti namie arba hales turguj įsigyti, arba... kur sparnuoti dar sakei perki? :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Zalia-varna - Didesnese Iki praduotuvese yra Panemuniu Pievu - Saldaus Pieno surio, kuris kaip tik panyrui.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveika :)
    aš trumpai aplankau, nes prisiminiau vieną dalykėlį. Matau kad tavo receptai kone visi vegetariniai, tai jei dar netyčia neskaitai, labai neblog'as blog'as

    http://jogosmityba.wordpress.com/

    AtsakytiPanaikinti
  12. Egle, labai ačiū už puikią nuorodą! Mėsą aš mėgstu, bet retai gaminu:)

    AtsakytiPanaikinti