Aromatingas indiškas omletas su šviežiomis kalendromis


Savaitgalio pusryčiams - kvapnus ir sultingas indiškas omletas:) Kurį laiką buvau įkritusi į visokius persikraustymo-remontų rūpesčius, tad dabar taip "pramušė" ant gaminimo, kad net visiškai studentiškom ir nekomfortiškom improvizuotos virtuvės sąlygomis, negaliu atsiplėšti nuo puodų:)

Reikės:

  • 2 lengvai išplaktų kiaušinių
  • smulkiai sukapoto didelio, prinokusio pomidoro
  • labai smulkiai kapoto raudonojo svogūno
  • žaliosios aitrios paprikos ankšties, išimtomis sėklytėmis ir labai smulkiai sukapotos ( aš praleidau šį ingridientą)
  • 1a.š kuminų (kmynų)
  • 1a.š ciberžolės
  • 2v.š šviežių kapotų kalendrų
  • druskos
  1. Sumaišome išplaktus kiaušinius, pomidorus, svogūnus, paprikas, kmynus, kalendras ir ciberžolę. Pagardinam druska.
  2. Į įkaitiną aliejų pilame kiaušinių masę ir kepam 3 minutes. Tada pasak, recepto, su mentele reikėtų omletą perlenkti, prispausti mentele ir dar kelias minutes pakepti. Tada apversti ir 1-2min dar pakepti. Aš omleto nelanksčiau, o apkelpiau ir abiejų pusių ir tiek, bet kad apversti teko jį keptuvėje "ketvičiuoti":) Labai aromatingas ir sultingas pusrytis, visai nereiklus laikui!





8 komentarai:

  1. Atrodo panašiai valgėm :) šiandien pas mane irgi buvo omletas su pomidorais ir kalendromis. Kitą kartą reikės pabandyti ir kumino, ciberžolės įberti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmm... Jau dabar užuodžiu jo kvapą! Esu dariusi panašų omletą tik be indiškų prieskonių - skanu be galo. :) Patiekalas kažkodėl primena mano labai mėgstamus japoniškus blynus okonomyaki. :)
    Savaitgalis turėjo būti labai malonus taip skaniai juos pradėjus... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gal mes kartu pusryciavom? ;o) Saunuole! As jau keleta kartu norejau indiska omleta papublikuoti, bet niekai neisejo jo nufotografuoti. Labai skanus ir "sviezias" man sis omletas, ir toks purus gaunasi. Tik mes tap pat be sausu prieskoniu, kaip Vilma, gaminam.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Och, kaip smagu, kad visos omletus panašiai darome.

    Forelle, kmynai man čia labai tiko, bet aš ir šiaip juos labai mėgstu:)

    Vilma, labai laukiu okonomyaki receptuko, kai medų iškopinesi:)) Esu kelis maciusi, bet niekada nebandziusi - tad labai laukčiau rekomendacijų iš tavo lūpų!

    Jūrate, aš iš tiesų ketinau tavo kiaušinių karį gaminti, bet bevartydama savo mėgstamiausią indiškų receptų knygą nusimušiau ant šio omleto:) Labai patiko:) Bet kiaušinių karį būtinai išmėginsiu!

    AtsakytiPanaikinti
  5. tai vis dėlto kmynai ar kumynai, apsispręskit...juk tai du visiškai skirtingi augalai. Manau pas Jus buvo paprastieji kmynai, nes su tiek KUMINO ir dar tokiu būdu jis nevartojamas...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Simona, pagal receptą nurodyta kuminas, bet aš pirmenybę teikiu kmynams , tad labai taikli Jūsų pastaba - aš tikrai gaučiau šoką nuo tokio kiekio kuminų:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jei bandysi kiausiniu kari, siulyciau gaminti su omletu, o ne virtais kiausiniais. Bent jau man taip skaniau. Padaze niekas nesikeicia, tiesiog atskirai iskepi puru omelta be priedu, sudedi i padaza ir palaikai uzdengtame puode ~5 min. Omletas prisigeria padazo, net nebesijaucia, kad tai omletas. Tikiuosi, kad patiks :o)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jūrate, o kaip tau ačiū už patarimą, būtinai taip ir padarysiu! Galiu tik įsivaizduoti, kaip omletas į save turėtų gerai sugerti visą padažą, puiki mintis!

    AtsakytiPanaikinti