Avokadų salotos su kapariais, ančiuviais ir migdolais




Atriedėjus žaliųjų avokadų sezonui ieškau kažko, kas nustebintų. ^ios salotos - puiki skonių dermė: minkštus avokadus sutvirtina traškūs migdolai, skonį išryškina apelsinų arba greipfrutų rūgštelė, o jų saldumą atsveria sūrūs kapariai ir ančiuviai. Išbandykite, nenusivilsit!

Reikės:
  • Prinokusio avokado
  • Pusės didelio apelsino arba greipfruto
  • 1 v.š apelsinų sulčių
  • 1 v.š citrinų sulčių (arba chereso acto)
  • 1v.š alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š smulkintų ančiuvių
  • 1-2a.š kaparėlių
  • sauja skrudintų migdolų 
  •  pipirų, druskos
  1. Avokadą ir apelsiną nulupame ir supjaustome gabalėliais (jei naudojam greipfrutą - nulupame odelę ir nuo skiltelių).
  2. Sušakute sutriname ančiuvius, pasmulkiname kaparėlius ir skrudintus migdolus - suberiame ant vaisių.
  3. Sumaišome padažą: apelsinų ir citrinų sultis, alyvuogių aliejų, pipirus ir druską (nepaduginkite - ančiuviai ir kaparėliai sūrūs!).
  4. Padažu užpilame salotas, išmaišome ir skanaus!

4 komentarai:

  1. Oooo, kokie žmogai sugrįžo į blogosferą ;) Džiugu :) O klausyk, čia banery TAVO virtuvė??? Nerealu...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas, Egle, pargrįžau:) Su visa gurgždančia nauja virtuve ir ORKAITE! Laimes pilni namai:)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. močiutiškas stalas ir balta spalva - super derinys :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egidija - tikrai taip, proseneles stalas ir kedes:) O baltos kedes - atkeliavusios is tikro baro!;) Musu visi daiktai, jei tik prakalbetu, tai oi kiek istoriju pripasakotu:)

    AtsakytiPanaikinti