Visad smagu, kai gali atrasti kažkokį skonių derinį, kokio dar niekad tavo gomurys nėra ragavęs. 52 savaičių projektui - pikantiškos baklažanų salotos, kurioms svorio suteikia sūdyti skrudinti žemės riešutai, o pikantiškumo - kokoso, žuvies padažo ir kalendrų derinys. Naujų pojūčių mėgėjams:)
Reikės:
- 1no didelio ar kelių mažų baklažanų
- smulkiai kapoto šaloto
- kelių skiltelių traiškyto česnako
- 2 v.š tarkuotoko kokoso riešuto
- keletas saujų skrudintų sūdytų žemės riešutų
- 3 v.š žuvies padažo
- 3v.š laimo sulčių
- 1a.š rudojo cukraus
- saujos smulkiai kapotos šviežios kalendros
- smulkiai kapotos aitriosios paprikos
- Baklažanus supjaustom riekutėmis, padruskinam ir kaip Elžbieta sako, paliekam pusvalandį "paprakaituoti". Tada nuplauname, nusausiname ir patepę aliejumi apkepame grilio keptuvėje, kol gražiai paruduoja.
- Kol baklažanai kepa pasiruošiame padažą - sumaišome žuvies padažą su cukrumi, laimo sultimis, suberiame kalendras, tarkuotą kokosą ir aitriąsias paprikas.
- Iškeptus baklažanus supjaustome gabalėliais ir užpilame padažu. Gerai išmaišome ir leidžiame 10 min pasimarinuoti. Patiekiame su skrudintais sūdytais žemės riešutais ir dar pabarstom tarkuotu kokosu. Ypatinga!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą