tag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post8564377034730700047..comments2023-06-05T23:59:44.848+03:00Comments on Dangiškų migdolų paieškose: Braškių-jogurto ledai (šerbetas) su balzaminiu actu ir bazilikaisSparnuotishttp://www.blogger.com/profile/08179646537604163745noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-61794754050090181042009-06-11T14:41:47.443+03:002009-06-11T14:41:47.443+03:00beje, čia minėto AB receptas; grynas šerbetas yra,...beje, <a href="http://www.foodnetwork.com/good-eats/churn-baby-churn/index.html" rel="nofollow">čia</a> minėto AB receptas; grynas šerbetas yra, aišku, tas key lime sorbet. o granitai nereikia net ledų aparato!rusvaplaukėhttps://www.blogger.com/profile/11387755706401967996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-64544304801207025072009-06-11T14:39:39.905+03:002009-06-11T14:39:39.905+03:00skanūs, skanūs, tik aš labiau tokius creamy, ne še...skanūs, skanūs, tik aš labiau tokius <i>creamy</i>, ne šerbetinius mėgstu. o receptą įmesiu šiandien tinklaraštin.rusvaplaukėhttps://www.blogger.com/profile/11387755706401967996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-39112647248321351692009-06-08T09:53:15.205+03:002009-06-08T09:53:15.205+03:00Rusvaplauke, tu tikra eksperte, kaip ačiū už tokiu...Rusvaplauke, tu tikra eksperte, kaip ačiū už tokius gerus pastebėjimus! Ar skanūs gavosi tavo ledai? Kit1 kartą darant, atsispausdinsiu tavo rekomendacijas, labai vertinga, dėkui!<br /><br />Monkey, tavo uogienės idėja labai gundanti, lauksiu išsapmesnio aprašymo!Sparnuotishttps://www.blogger.com/profile/08179646537604163745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-82907879913766416042009-06-07T18:25:10.563+03:002009-06-07T18:25:10.563+03:00na va, dariau šaldytą jogurtą ir aš. į vieną kietą...na va, dariau šaldytą jogurtą ir aš. į vieną kietą gabalą nesušalo - šaukštu kabinasi visiškai lengvai, bet aparate stingti nenorėjo; manau, čia ir mano kaltės esama.<br />kaip ir minėjau, svarbu yra nepamažinti cukraus, mat jis trukdo formuotis milžiniškiems kristalams. AB siūlė imti tokiomis proporcijomis: 7 dalys cukraus:16 dalių vandens; dalį cukraus galima pakeisti fruit preserves (kaip suprantu, tai marmeladas) santykiu 1:1. pvz., citrininį šerbetą darė santykiu 1 st citrinų marmelado: 1 st cukraus : 1 st citrininio vandens, na, ir priedai (žievelė, citrinų sultys, etc).<br />manau, su jogurtu irgi galima ta linkme pasvarstyti ,) aišku, nepamaišytų ir jei jogurtas būtų kuo riebesnis (7%, regis, mačiau parduotuvėje) ar net dalį jo pakeisti grietine - mat riebumas ir suteikia tokio švelnumo; be to, neleistų ir į kaulą sušalti.rusvaplaukėhttps://www.blogger.com/profile/11387755706401967996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-87191735039468319272009-06-06T12:27:50.575+03:002009-06-06T12:27:50.575+03:00dėl alkoholio ir jogurto - nemanau, kad pakenks; š...dėl alkoholio ir jogurto - nemanau, kad pakenks; šiandien pati ketinu daryti braškių-jogurto šerbetą (braškės jau "marinuojasi" cukruje ir likery) pagal vieno iš mano Ooo receptininkų (o ir šiaip ledų genijaus)- David Lebovitz - receptą, jis rašo, kad degtinė arba Kirsch - neprivaloma, bet siūloma.<br /><br />prieš porą metų žiūrėjau, kaip Altonas Brownas pasakojo, jog alkoholis beigi cukrus neleidžia susiformuoti ledo kristalams. šiandieną, tikiuosi, peržiūrėsiu tą jo laidą vėlei - ir gal galėsiu ką nors tiksliau atraportuoti.rusvaplaukėhttps://www.blogger.com/profile/11387755706401967996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-4488651301754866412009-06-03T17:29:14.184+03:002009-06-03T17:29:14.184+03:00Baisiai skaniai atrodantis reikalas!
O braskes su...Baisiai skaniai atrodantis reikalas! <br />O braskes su balzaminiu actu ir pipirais tikrai liuksiskas derinys - viriau uogiene, tik niekaip nesugebu aprasyti (veidukas, kur raudonuoja) :DEgle Bhttps://www.blogger.com/profile/05999718434218673214noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-28343101756968882202009-06-03T16:08:08.866+03:002009-06-03T16:08:08.866+03:00Žiupsneli, mes irgi taip per pietus darom - iki Ka...Žiupsneli, mes irgi taip per pietus darom - iki Kalvarijų turgeliaus nušiaušiam, braškių ir trešnių:)Sparnuotishttps://www.blogger.com/profile/08179646537604163745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-28292709291767259402009-06-03T14:25:48.191+03:002009-06-03T14:25:48.191+03:00Oi dievuleliau kaip skanu turetu but! Nooorrriuuu!...Oi dievuleliau kaip skanu turetu but! Nooorrriuuu! Siausiu braskiu ieskot pietu pertraukos metu :)Mildahttps://www.blogger.com/profile/11531097368576442996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-10824941692718138042009-06-02T09:31:53.229+03:002009-06-02T09:31:53.229+03:00Jūrate, atšuoliuosi į Lietuvą braškių sezonui? Ar ...Jūrate, atšuoliuosi į Lietuvą braškių sezonui? Ar tau siuntinuką kas atsiųs?:) <br />Reikės man su alkoholiu kitą kartą ledus išmėginti, įdomu tik ar alkoholis su jogurtu draugauja:)<br /><br />Egle, va apie blenderį nepagalvojau, gal tikrai kitą kart į pagalbą jį reikės pasitelkti. O tu avokadinius ledus darei? Aukstasis pilotažas!Sparnuotishttps://www.blogger.com/profile/08179646537604163745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-45519159363409934352009-06-01T21:56:39.745+03:002009-06-01T21:56:39.745+03:00gal reikėjo truputį atitirpdyti ir bandyti su blen...gal reikėjo truputį atitirpdyti ir bandyti su blenderiu pertrint ir vėl šaldyt. Ledai jau toks dalykas. O ką daryti? Užsiimti gaminimu ledų kai turi daugiau laiko ir žinai, kad galėsi permaišyti arba įsigyti ledų aparatą :)<br />Aš savo avokadinius beje taip ir gelbėjau, kažkiek konsistencija pagerėjo, bet daugiau jau nebžaidžiau, nes labai norėjau ragauti :)Eglehttps://www.blogger.com/profile/10398949854252633197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-41964172354668104692009-06-01T21:51:58.490+03:002009-06-01T21:51:58.490+03:00Ooo... šitas dalykas tai turėtų būti gėris. Dideli...Ooo... šitas dalykas tai turėtų būti gėris. Didelis gėris. Perskaičiau pavadinimą ir to užteko. varau ryt į turgų braškių, jei niekas nesutrukdys ;)Eglehttps://www.blogger.com/profile/10398949854252633197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-61027829751610960192009-06-01T19:41:36.157+03:002009-06-01T19:41:36.157+03:00Apsiseiliojau (atsiprasau) nuo sito recepto! :o) G...Apsiseiliojau (atsiprasau) nuo sito recepto! :o) Gardumelis!!! Kaip laukiu nesulaukiu, kol ragausiu paciu skaniausiu pasaulyje lietuvisku braskiu! O kombinacija tavo ledu labai gardi ir zinau, kad vis tiek skanus, nors ir jei sakai, kad siek per daug susalo.<br /><br />Esu tik teoriskai girdejusi, kad alkoholis padeda konsistencijai. Pati esu serbeta tik viena karta dariusi, be jogurto, bet su slakeliu Bacardi, tad negaliu palyginti, kaip butu buve be jo. Bet manau, kad verta pabandyti :o)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14337571240131863521noreply@blogger.com