tag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post7981523033090148782..comments2023-06-05T23:59:44.848+03:00Comments on Dangiškų migdolų paieškose: Rytietiškas lęšių troškinys su šviežiais keptais burokėliaisSparnuotishttp://www.blogger.com/profile/08179646537604163745noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-18073272227906740202009-06-19T08:00:12.237+03:002009-06-19T08:00:12.237+03:00Matau, kad jau viskas cia atsakyta ir paaiskinta, ...Matau, kad jau viskas cia atsakyta ir paaiskinta, bet pridesiu dar ir savo trigrasi. Taip, paprastai mirkomos pupeles, o lesiu mirkyti nebutina (nors ir nedraudziama :o)). Taciau yra receptu, kuriems mirkome ir lesius. Pvz, yra sausas daal variantas su mung lesiais, kur tie geltonieji lesiai turi buti nesuvire i kose. Speju, kad pamirkom tam, kad jie greiciau taptu minksti, kol dar nespeja suvirti ir islaiko savo forma.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14337571240131863521noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-36318205287415673862009-06-18T09:32:49.583+03:002009-06-18T09:32:49.583+03:00VIlma, oho, kiek tu daug apie lęšius žinai! Konsul...VIlma, oho, kiek tu daug apie lęšius žinai! Konsultuosius, prieš pirkdama:)<br /><br />Garbane, o kuo tau raudonieji lęšiai patinka? Kad gražūs?:)Sparnuotishttps://www.blogger.com/profile/08179646537604163745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-67025392780276584402009-06-17T12:08:51.007+03:002009-06-17T12:08:51.007+03:00Ir as norejau rasyti, kad lesiu mirkyti nereikia, ...Ir as norejau rasyti, kad lesiu mirkyti nereikia, bet ziuriu merginos tai jau padare :) <br />As dazniausiai naudoju raudonuosius.. yum yum.. :)Mildahttps://www.blogger.com/profile/11531097368576442996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-42204492566242449432009-06-17T11:52:18.650+03:002009-06-17T11:52:18.650+03:00Aš perku žalius lęšius, po 15-20 minučių jie jau b...Aš perku žalius lęšius, po 15-20 minučių jie jau būna išvirę be jokio mirkymo, bet vis dar birūs, tad galima naudoti salotoms, garnyrui ir pan. Ir dar perku mung dalą, skaldytą, jis irgi greitai išverda, bet, priešingai negu žalieji, suverdą į košę, kuri tinkama sriuboms ir kitiems patiekalams, kas irgi yra gerai. <br />Dalai (indiškai taip vadinami lęšiai) skiriasi baltymų kiekiu, virimo trukmėmis, skoniu ir pan. Panašiai kaip su pupelėmis, juk jų irgi visa galybė - baltosios, didžiosios, raudonosios, juodaakės ir t.t. Atrodo tas pats, bet ne visai... ;)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/01630110662384772613noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-45860334908076669592009-06-17T11:34:26.674+03:002009-06-17T11:34:26.674+03:00oooo čia jau Jūratės klausk, manau ji turės ką pap...oooo čia jau <b>Jūratės</b> klausk, manau ji turės ką papasakot šiuo klausimu :) Aš viriau tik žalius, bet man gražiausi rausvi :) tikriausiai kažkiek skiriasi skoninėmis savybėmis, bet išties - nežinau.<br />kai grįšiu, panagrinėsiu pakuotę ir parašysiu :)Eglehttps://www.blogger.com/profile/10398949854252633197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-69533196430987848262009-06-17T10:43:30.033+03:002009-06-17T10:43:30.033+03:00Vilma, prajuokinai mane:)))
Egle, o tu skaldytus...Vilma, prajuokinai mane:))) <br /><br />Egle, o tu skaldytus lęšius perki? Gal jie tikrai greitesnio virimo, reiks pasigilinti ką ten buria ant pakuočių:) Nors kuo skirias žali, nuo raudonų, oranžinių ir kitų spalvų, man visiška mistika...Sparnuotishttps://www.blogger.com/profile/08179646537604163745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-75617199068807845932009-06-17T10:35:48.014+03:002009-06-17T10:35:48.014+03:00:)) Vilmos komentaras geras :) Ypač paskutinis sak...:)) Vilmos komentaras geras :) Ypač paskutinis sakinys.<br /><br />Tiesa, lęšių nereikia ilgai mirkyti, bent jau mano perkami tai visi verdami iškart, dar reikia pasistengti jų nepervirti :) bet aišku, konservuoti visada patogiau. Ypač avinžirniai :)Eglehttps://www.blogger.com/profile/10398949854252633197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607401805166169588.post-59083860461263842272009-06-17T10:28:31.958+03:002009-06-17T10:28:31.958+03:00Oi! - pagalvojau... Skrandis, pritariamai mano min...Oi! - pagalvojau... Skrandis, pritariamai mano mintims, irgi gurgtelėjo... (kartais mes, pasirodo, sutariame... :)) Net nebandau gilintis kaip tai skanu, nes jaučiu, kad pabėgsiu iš darbo burokėlių pirkti. :D Ir kodėl visada išsirenki skanesnius patiekalus negu aš išsirenku iš savo receptų, a? :DVilmahttps://www.blogger.com/profile/01630110662384772613noreply@blogger.com